Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Belçika'da 1 Eylül'de Sıcaklık Rekoru Kırıldı

Belçika'da 1 Eylül'de Sıcaklık Rekoru Kırıldı

Belçika, 1 Eylül 2024 tarihinde termometrelerin 31,3 santigrat dereceyi göstermesiyle sıcaklık rekoru kırdı. Bu, ülkenin tarihindeki en sıcak 1 Eylül günü olarak kaydedildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Belçika'da 1 Eylül'de Sıcaklık Rekoru Kırıldı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Belçika, 1 Eylül 2024 tarihinde sıcaklık rekoru kırarak dikkatleri üzerine çekti. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI) tarafından yapılan açıklamada, bu tarihte termometrelerin 31,3 santigrat dereceyi göstermesiyle yeni bir sıcaklık rekorunun kaydedildiği bildirildi.

RMI yetkilisi David Dehenauw'un sosyal medya üzerinden duyurduğu bilgiye göre, Belçika sonbahara oldukça sıcak bir başlangıç yaptı. 1 Eylül'de ölçülen 31,3 santigrat derece, 1906 yılında kaydedilen 29,2 santigrat derecelik eski rekoru geride bıraktı. Böylece, ülke tarihinde kayıtlara geçen en sıcak 1 Eylül günü yaşandı.

iklim değişikliğini pekiştirİYOR

Bu yeni rekor, Belçika'nın hava durumundaki değişiklikleri ve iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne seriyor. 1 Eylül'deki sıcaklık, yaz mevsiminin etkisinin sonbahar aylarında da devam ettiğini gösterdi. Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü'nün verilerine göre, sıcaklıkların bu şekilde yükselmesi, iklim değişikliğinin etkilerini pekiştiren bir durum olarak değerlendiriliyor.

Sıcaklık rekorlarının artışı, küresel iklim değişikliğinin yerel hava koşullarını nasıl etkilediğine dair önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa Sayıştayı'ndan Kovid-19 Kurtarma Fonlarına Dair Eleştiri: Fonların Yavaş Dağıtımı

Avrupa Sayıştayı'ndan Kovid-19 Kurtarma Fonlarına Dair Eleştiri: Fonların Yavaş Dağıtımı