Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Demokrat Parti yönetimi Filistinli Amerikalı Konuşmacının Kongrede Konuşmasına İzin Vermedi

Demokrat Parti yönetimi Filistinli Amerikalı Konuşmacının Kongrede Konuşmasına İzin Vermedi

Demokrat Parti Kongresi'nde Filistinli Amerikalı bir temsilcinin konuşma yapması talebi, kongre yönetimi tarafından reddedildi. Delegeler, bu duruma tepki göstererek büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Demokrat Parti yönetimi Filistinli Amerikalı Konuşmacının Kongrede Konuşmasına İzin Vermedi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Chicago'da 19-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde, Filistinli Amerikalı bir temsilcinin sahnede konuşma yapma talebi, kongre yönetimi tarafından kabul edilmedi. Kongrenin ilk gününden itibaren, birçok Kongre üyesi ve sivil toplum örgütü, Filistinli Amerikalı bir delegenin konuşma yapmasını istemişti.

Tepkiler ve Talepler

Kongrenin yapıldığı United Center'ın hemen yanında bir basın açıklaması düzenleyen "taahhütsüz" Demokrat delegeler, kongreye katılmama tehditinde bulunarak Filistinli Amerikalı bir delegenin konuşma yapmasını talep ettiler. ABD'nin çeşitli eyaletlerinden gelen delegeler, kongrede Filistinli bir temsilcinin sesini duyurabilmesini, Gazze'deki durumu kamuoyuna aktarmasını istediklerini ifade etti.

Layla Alabed, hareketin eşbaşkanı olarak Demokrat Parti'nin böyle önemli bir gününde Filistinli bir delegeyi dinlemeye tahammül edememesini eleştirdi. Alabed, "Biz Demokrat delegeler olarak ABD'nin İsrail'e bir bomba daha göndermesini istemiyoruz," diyerek taleplerini dile getirdi.

Michigan'dan gelen delege Abbas Alawieh ise geceyi United Center'ın dışındaki kaldırımda geçirdiklerini, soğuk hava koşullarına rağmen bölgeyi terk etmediklerini belirtti. Alawieh, Başkan Biden'dan İsrail'e silah gönderimini durdurmasını ve kongrede Filistinli bir temsilcinin konuşmasını talep ettiklerini ifade etti.

June Rose adlı Yahudi bir delege, "Benim hayatım neden Filistinli bir insanın hayatından daha değerli olsun ki?" diyerek Filistin ve Gazze konusunda mücadele eden arkadaşlarına destek vereceğini vurguladı.

Demokrat Parti Yönetiminin Yanıtı

Delegeler, Demokrat Parti yönetiminin taleplerine olumlu bir yanıt vermediğini ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını duyurdu. Kongrenin sonunda, Filistinli Amerikalı bir delegenin sahneye çıkmaması, kongreye katılan gruplar arasında derin bir hayal kırıklığına yol açtı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan'dan sigortalılara şikayet uyarısı: 'Her hasta için 5 katı ceza'

Bakan Işıkhan'dan sigortalılara şikayet uyarısı: 'Her hasta için 5 katı ceza'