Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya BMGK'da Rusya ve ABD Arasında Gazze Tartışması: Gıda Krizi ve İnsani Yardım Üzerine Atışma

BMGK'da Rusya ve ABD Arasında Gazze Tartışması: Gıda Krizi ve İnsani Yardım Üzerine Atışma

BMGK'da gerçekleşen oturumda, Rusya ve ABD arasında Gazze'deki gıda krizi ve insani yardım konusunda sert bir tartışma yaşandı. Nebenzia ve Wood'un atışması, oturumun dikkat çeken anları arasında yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BMGK'da Rusya ve ABD Arasında Gazze Tartışması: Gıda Krizi ve İnsani Yardım Üzerine Atışma

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Gazze'de gıda güvencesizliğinin sivil yaşamı nasıl etkilediğini ele alarak 'Silahlı Çatışmada Sivillerin Korunması' başlığı altında önemli bir oturum düzenledi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ve ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood arasında gerçekleşen atışma, oturumun en dikkat çekici anlarından biri oldu.

Nebenzia'nın Suçlamaları

Nebenzia, ilk konuşmayı yaparak ABD'yi, İsrail'in gıdayı savaş aracı olarak kullanmasına göz yummakla suçladı. 'Batılı meslektaşları' ile ABD'yi eleştiren Nebenzia, ABD'nin sunduğu karar tasarısının ateşkes çağrısı yapmadığını ve tasarının 'öldürme yetkisi' verdiğini dile getirdi.

Wood'un Tepkisi

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Wood, Nebenzia'nın suçlamalarına sert bir yanıt verdi. Wood, Rusya'nın insani krizlere katkı sağlamadığını, aksine bu krizlere sebep olduğunu belirterek Rusya'yı eleştirdi. Ukrayna örneğini kullanarak Rusya'nın BM Şartı'nı ihlal ettiğini savundu.

Karşılıklı Suçlamalar

Nebenzia ve Wood arasındaki atışma giderek daha sert bir hal aldı. Nebenzia, Wood'a Ukrayna ile Gazze'yi karşılaştırmasının utanç verici olduğunu söyleyerek Rusya'nın eylemlerini savundu. Wood ise Nebenzia'ya, Rusya'nın Ukrayna'da sadece askeri hedefleri vurduğunu iddia ederek karşılık verdi.

Tartışmanın Sonu

Tartışma, Nebenzia'nın Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini savunmasıyla sonlandırıldı. Nebenzia, Ukrayna ile Gazze arasında bir karşılaştırma yapılmaması gerektiğini ve Rusya'nın sadece askeri hedeflere saldırdığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Zorlanmadan Yarı Finali Kaptı!

Beşiktaş Zorlanmadan Yarı Finali Kaptı!