Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı

Sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı

Çankırı'da aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar serinlemek için farklı yöntemler deniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sıcak hava vatandaşlara zor anlar yaşattı
KAYNAK: İHA

Çankırı'da termometrelerin 30 dereceyi aştığı sıcak havalar, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Aşırı sıcaklardan etkilenen Çankırılılar, serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

A W263552 04

Çankırı'da Sıcaklıklar 30 Derecenin Üzerine Çıktı

Çankırı'da hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkması, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Özellikle yaz aylarının getirdiği bunaltıcı sıcaklar, kent sakinlerine zorlu anlar yaşatıyor. Vatandaşlar, dışarı çıkarken yanlarında 1,5 litrelik su şişeleri taşıyor ve bu sıcaklarla başa çıkmaya çalışıyor.

A W263552 03

Vatandaşlar Serinlemek İçin Çeşitli Yöntemler Kullanıyor

Sıcak hava nedeniyle vatandaşlar, soğuk su içerek ve kafalarına su dökerek serinlemeye çalışıyor. Sıcak havanın sağlıklarına zarar vermesinden endişe eden Çankırılılar, bu tür sıcak havalarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Özellikle yaşlılar, sıcak nedeniyle evlerinden çıkamaz hale geldi.

Vatandaşlar Sıcaklardan Şikayetçi: 'Memleket Yanıyor'

Çankırı'da yaşayan İsmail Çömlekci, sıcak havanın dayanılmaz hale geldiğini belirterek, 'Çankırı çok sıcak. Soğuk su aldım, iki dakika sonra su sıcacık oldu, içemiyorum. Memleket yanıyor, suyu tepemizden mi dökelim? Çarşıya, pazara çıkılmıyor. Yaşlılarımız evden çıkamıyor, çıkanlar da hasta oluyor' dedi.

Sıcaklıkların Bunaltıcı Olduğunu Söyleyen Vatandaşlar Gölgelik Yer Arıyor

Çankırılı Burak Kaya, sıcak havanın insanların günlük yaşamını olumsuz etkilediğini belirtti. 'Hava sıcaklıkları Çankırı'da fazlasıyla artmaya başladı. İnsanları çok daraltıyor, gölgelik yerler arıyoruz. Çocukların ve yaşlıların bu sıcaklıklarda dışarıda olması sağlıklarına zarar verebilir' dedi.

'Soğuk Su Alıyorum, 2 Dakika Sonra Sıcaklaşıyor'

Berkay Tozlu ise sıcaklardan çok bunaldığını ifade ederek, 'Soğuk su alıyorum, iki dakika sonra su sıcaklaşıyor. Gölgelik alanlar bile sıcak. Bu sıcaklardan çok bunaldım, umarım artık kış gelir' şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fethiye'de orman yangını

Fethiye'de orman yangını