Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Tuğba Ekinci Hakkında Soruşturma Başlatıldı! Nedeni O Konuşması!

Tuğba Ekinci Hakkında Soruşturma Başlatıldı! Nedeni O Konuşması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Tuğba Ekinci hakkında bir ödül töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan re'sen soruşturma başlattı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan videoda şarkıcı Tuğba Ekinci'nin sahne aldığı bir ödül töreninde yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler nedeniyle re'sen soruşturma başlattı. Soruşturma, Ekinci'nin konuşmasının 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğu gerekçesiyle başlatıldı.

Maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan konuşmanın bütününün temin edilerek çözümünün yapılması için yazı yazıldığı öğrenildi. Bu adım, konuşmanın tam olarak ne içerdiğinin ve hangi bağlamda söylendiğinin belirlenmesi için atıldı.

Sosyal Medyadaki Tepkiler

Tuğba Ekinci'nin konuşmasının sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, farklı kesimlerden tepkiler geldi. Bazı kullanıcılar, Ekinci'nin sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunurken, bazıları ise konuşmanın toplumsal barışı zedelediğini ve nefret söylemi içerdiğini belirtti.

Soruşturma sürecinde, Ekinci'nin konuşmasının detaylı analizi yapılacak ve suç unsuru taşıyıp taşımadığı değerlendirilecek. Soruşturmanın seyrine göre, Ekinci hakkında yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağı belirlenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
VALORANT Challengers Türkiye Birlik Ligi kazananı belli oldu

VALORANT Challengers Türkiye Birlik Ligi kazananı belli oldu