Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sudan'da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi

Sudan'da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi

Sudan'da kolera salgını nedeniyle ölü sayısı 56'ya yükseldi. Sağanaklar ve seller, 18 eyalette büyük etkilere neden oldu. Sudan'daki savaş ve sağlık sistemi sorunları, salgın hastalıkların yayılmasını zorlaştırıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sudan'da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 56'ya Yükseldi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Sudan Sağlık Bakanlığı, ülkede kolera salgınının etkilerini duyurdu. Bakanlık, Kesele ve Gadarif eyaletlerinde 128 yeni kolera vakası kaydedildiğini ve toplam vaka sayısının 1351'e yükseldiğini açıkladı. Kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 56'ya çıktığı belirtildi.

Ülkede bu yıl etkili olan sağanaklar ve sellerden 18 eyaletin 10'unda 156 bin 995 kişinin etkilendiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, seller nedeniyle 16 bin 188 ev tamamen, 14 bin 99 ev ise kısmen çökmüş durumda. Bu yılın temmuz ve ekim ayları arasında yaşanan sel ve taşkınlarda, her yıl 100'den fazla kişi hayatını kaybediyor ve on binlerce ev, iş yeri ve tarım arazisi zarar görüyor.

hayatını kaybedenlerin sayısının 138'e yükseldi

Sudan'daki savaşın yanı sıra sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmaması, salgın hastalıkların yayılmasını zorlaştırıyor. Sağlık Bakanlığı, 27 Ağustos'ta hazirandan bu yana aşırı yağışlar ve seller nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 138'e yükseldiğini bildirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiftçilere büyük darbe: Destekler kesiliyor!

Çiftçilere büyük darbe: Destekler kesiliyor!