Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Sınırda Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı... MSB'den Açıklama Geldi! Tuğgenerel Emekliliğe Sevk Edildi

Sınırda Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı... MSB'den Açıklama Geldi! Tuğgenerel Emekliliğe Sevk Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, sınırda yaşanan makam aracıyla insan kaçakçılığı olayına ilişkin detayları paylaştı. Tugay komutanının makam aracını kullanarak gerçekleştirildiği iddia edilen bu eylem, disiplin ihlali olarak nitelendirildi. MSB, olaya karışanların tutuklandığını ve ilgili birlik komutanının emekliliğe sevk edildiğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sınırda Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı... MSB'den Açıklama Geldi! Tuğgenerel Emekliliğe Sevk Edildi
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'deki bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Olaya karışan kişiler tutuklanmıştır" denilerek, "Birlik komutanı Tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Detaylar MSB Tarafından Paylaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye'de görev yapan bir tugay komutanının makam aracıyla insan kaçakçılığı yapılmasına ilişkin detayları paylaştı:

"Suriye'de görevli bir tugay komutanının makam aracıyla emir astsubayı ve koruma personeli tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlarca gizli bir şekilde yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmıştır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedilmiş, diğer personel ise yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı tuğgeneral emekliliğe sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir.

MSB: Askerlik Disiplinine Zarar Veren Davranışlar Kabul Edilemez

Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık köklü gelenekler ve milli-manevi değerlerden süzülen kurallara dayanır ve askerliğin temelini oluşturur. Bu tür davranışların askerlik disiplinine zarar verdiğini belirten MSB yetkilileri, derhal gerekenin yapıldığını ifade etti. Benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tarz münferit olayların tümünü töhmet altında bırakacak şekilde değerlendirilmesinin, kahraman ordumuzun görevlerini yerine getirme kabiliyetini zayıflatacağının altı çizildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
225 bin liranın mevduat getirinde rekor artış: Bankalara duyanlar koştu!

225 bin liranın mevduat getirinde rekor artış: Bankalara duyanlar koştu!