Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Organize suç örgütüne operasyon: 131 gözaltı

Organize suç örgütüne operasyon: 131 gözaltı

Kırmızı bültenle aranırken İtalya'da yakalanan Barış Boyun'un liderliğindeki organize suç örgütü üyelerine İstanbul'da bu sabah iki aşamalı bir operasyon düzenlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Organize suç örgütüne operasyon: 131 gözaltı

Operasyona ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan soylu, Diyarbakır'da 50'ncisi yapılan 'Kökünü Kurutma' operasyonun ardından açıklamalarda bulundu. Soylu açıklamasında, kırmızı bültenle aranırken aylar önce İtalya'da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un yönettiği şebekeye yönelik bu sabah İstanbul'da operasyon düzenlendiğini bildirdi. Soylu, iki kademeli olarak yapılan operasyonda 161 şüpheliden 131'inin yakalanarak gözaltına alındığını, bu arada 7 kalaşnikof, 20 tabanca, 6 tüfek, 2 çelik yelek ve birçok suikast ve suç aleti ele geçirildiğini söyledi.

KASIMPAŞA TRİBÜN LİDERİ DAHİL ÇOK SAYIDA CİNAYETTEN SORUMLU TUTULUYORLAR

Söz konusu operasyona ilişkin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, tespit edilen 161 şüpheliden 131'i yakalandı. Gözaltına alınan Barış Boyun organize suç örgütünün, eylemleri para karşılığı yaptığının, bu arada çeteye eleman bulmak için sosyal medya hesaplarının kullanıldığı tespit edildi. Şüphelilerin daha önce terör de dahil olmak üzere farklı suçlara karışmış kişiler olduğu da saptandı.

Örgüt üyelerinin daha önce Haliç Köprüsü üzerinde çıkan silahlı çatışma sonucu Cumali Aslan'ın, Kağıthane'de Ramazan Arslan isimli kuran kursu hocasının, Beşiktaş'ta gece kulübü önünde Yasin Keskin'in, Şişli'de Jovan Vukotic'in, Beyoğlu'nda Kasımpaşa Spor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin'in öldürülmeleri konuları başta olmak üzere İstanbul genelinde çalıntı araç ve kasklı motosikletle işlenen toplam 103 suça karıştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin adreslerinden, 7 Ak-47 marka otomatik tabanca, 2 Thompson otomatik tabanca, 72 ruhsatsız tabanca, 2 anahtarlık tipi suikast tabancası, 6 av tüfeği, 2 çelik yelek, yaklaşık 1 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe kritik virajda: Fenerbahçe - Ankaragücü maçı öncesi iki takımın son durumları, eksikler, sakatlar...

Fenerbahçe kritik virajda: Fenerbahçe - Ankaragücü maçı öncesi iki takımın son durumları, eksikler, sakatlar...