Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Necip Hablemitoğlu Cinayeti Zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Yakalandı

Necip Hablemitoğlu Cinayeti Zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Yakalandı

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri olan Nuri Gökhan Bozkır, yakalanarak gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Necip Hablemitoğlu Cinayeti Zanlısı Nuri Gökhan Bozkır Yakalandı

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri olan Nuri Gökhan Bozkır, yakalanarak gözaltına alındı.

Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında aranan Bozkır'ın yakalanmasıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı. Soruşturma devam ediyor.

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi suikastının şüphelilerinden olan ve "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP'ta aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Nuri Gökhan Bozkır'ın suçlamalarla ilgili detaylı bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.

Ne

Necip Hablemitoğlu kimdir

Necip Hablemitoğlu, 28 Kasım 1954 tarihinde Ankara'da doğan Türk tarihçi ve yazardır. Ankara Üniversitesi'nde doçent doktor öğretim görevlisi olarak uzun yıllar Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi dersleri vermiştir. Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili çalışmalar yapmış ve bu konuda birçok kitap ve makaleye imza atmıştır.

Hablemitoğlu, evinin önünde gerçekleşen suikast sonucu 18 Aralık 2002 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Suikastın failleri hâlâ bulunamamıştır. Ergenekon Davası'nda tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım, ifadesinde Hablemitoğlu'nun öldürülmesini Osman Gürbüz'ün gerçekleştirdiğini ve bu eylemin Veli Küçük ile Muzaffer Tekin tarafından azmettirildiğini iddia etmiştir. MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür ise Hablemitoğlu'nun askeri ihalelerle ilgili bilgi sızdırdığını belirterek, Ergenekon'un hedefi haline gelmiş olabileceğini söylemiştir.

Hablemitoğlu, evli ve iki kız çocuğu babasıydı. Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evliydi ve Kanije ile Uyvar adında iki kızları bulunmaktaydı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Açıklama