Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş MİT ve emniyetten DE*Ş’a operasyon: Eylem hazırlığındaki ter*rist yakalandı

MİT ve emniyetten DE*Ş’a operasyon: Eylem hazırlığındaki ter*rist yakalandı

İstanbul'da gerçekleşen bir operasyonla, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti tarafından DE*Ş ter*r örgütüne yönelik önemli bir başarı elde edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT ve emniyetten DE*Ş’a operasyon: Eylem hazırlığındaki ter*rist yakalandı
KAYNAK: İHA

İstanbul'da gerçekleşen bir operasyonla, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti tarafından DE*Ş ter*r örgütüne yönelik önemli bir başarı elde edildi. Operasyon kapsamında, DEAŞ'ın Irak vilayetine bağlı EYP (El Yapımı Patlayıcı) uzmanı olduğu belirlenen A.J.A. isimli zanlı, beraberindeki patlayıcı düzenekleri ile birlikte yakalandı.

DE*Ş'ın Irak vilayetine bağlı E*P uzmanı olarak bilinen zanlının, örgütün Suriye ve Irak'taki saldırılarında kullanılan patlayıcıların tasarımını gerçekleştirdiği ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği tespit edildi. Sultanbeyli ilçesindeki 2 ayrı hücre evine yapılan baskında, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilen 5 hazır vaziyette bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan birçok basma butonu, el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik devre elemanı, gizlenmiş dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Operasyon, ter*rle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirilirken, yakalanan zanlının sorgusu ve ele geçirilen materyallerin incelenmesi süreci devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antonio Bachour kimdir? Nereli? Kaç yaşında? MasterChef konuğu pasta şefi Antonio Bachour nerede çalışıyor?

Antonio Bachour kimdir? Nereli? Kaç yaşında? MasterChef konuğu pasta şefi Antonio Bachour nerede çalışıyor?