Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş MİT P*K’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon

MİT P*K’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü P*K/K*K'nın gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'in etkisiz hale getirilmesi için başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun detayları ve Silgir'in geçmişi haberimizde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT P*K’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon
KAYNAK: İHA

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü P*K/K*K'nın gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'in Irak'ın Süleymaniye şehrinde etkisiz hale getirilmesi için başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. MİT, örgütün üst kademelerine yönelik operasyonlarını sürdürerek terör örgütünün etkinliğini azaltmayı hedefliyor.

Gülsün Silgir, 1989 yılında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğdu. Eğitimini Mersin Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra 2011 yılında Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) çatısı altında aktivist olarak yer aldı. Ardından örgütün dağ kadrolarına katılmasıyla birlikte terör faaliyetlerine karıştı ve 2012'de cezaevine girdi. 2013 yılında özgürlüğüne kavuşmasının ardından örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve 2015 yılında Hakkari'de faaliyet gösterdi. 2017 yılında ise Irak'ta sözde tim komutanı olarak görev aldı.

Pkk’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon3

Operasyonun Detayları

MİT, öncelikle Gülsün Silgir'in konumunu ve hareketlerini tespit etmek için yerel ajanlarıyla birlikte çalıştı. P*K/K*K'nın gençlik yapılanması içerisinde kritik bir pozisyonda bulunan Silgir'in Irak'ın Süleymaniye kırsalında olduğu belirlendi. Silgir, MİT tarafından sıkı bir şekilde izlendi ve uygun zamanda operasyon gerçekleştirildi.

Pkk’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon2

Sonuç ve Değerlendirme

MİT'in gerçekleştirdiği operasyon, terör örgütü P*K/K*K'ya önemli bir darbe indirirken, örgütün üst düzey kadrolarının da etkisiz hale getirilmesine yönelik kararlılığını bir kez daha gösterdi. Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı, ulusal güvenliğin sağlanması için gerekli adımların atılacağına dair bir işaret olarak değerlendirilebilir.

Pkk’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon4

Pkk’nın Sözde Gençlik Yapılanması Sorumlusuna Nokta Operasyon

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otomobil satışları şubat ayında arttı

Otomobil satışları şubat ayında arttı