Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş MIT Operasyonu: DE*Ş Horasan Hücresi 10 Ter*rist Tutuklandı

MIT Operasyonu: DE*Ş Horasan Hücresi 10 Ter*rist Tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen operasyonla DE*Ş'ın Horasan hücresine mensup 10 ter*rist yakalandı ve tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MIT Operasyonu: DE*Ş Horasan Hücresi 10 Ter*rist Tutuklandı
KAYNAK: İHA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen operasyonla D*AŞ'ın Horasan hücresine mensup 10 ter*rist yakalandı ve tutuklandı. MİT'in, Santa Maria Kilisesi saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında D*AŞ'ın Horasan yapılanmasına yönelik çalışma yaptığı bilgisi güvenlik ve istihbarat kaynaklarından elde edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şubesi ve Ter*rle Mücadele ekipleriyle birlikte geçtiğimiz Cumartesi günü ortak bir operasyon gerçekleştirildi.

D*AŞ'ın Afganistan-Pakistan uzantısı olan sözde Horasan Vilayeti (İSKP) Türkiye yapılanmasıyla ilişkilendirilen 20 hücre üyesinin yakalanması için İstanbul, Kocaeli ve Yalova illerinde operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda 15 ter*r örgütü şüphelisi gözaltına alındı.

28 Ocak'ta Sarıyer'de gerçekleştirilen kilise saldırısıyla doğrudan ilişkilendirilen 3 D*AŞ üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 15 şüphelinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Hücre üyeleri, sağlık kontrolü için hastaneye ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Adli makamlara sevk edilen toplam 15 şüpheliden 5'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, D*AŞ mensubu 10 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Derince'de Okul Bahçesinde Bir Veli Bıçaklanarak Öldürüldü: Baba ve Oğlu Tutuklandı!

Derince'de Okul Bahçesinde Bir Veli Bıçaklanarak Öldürüldü: Baba ve Oğlu Tutuklandı!