Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Mersin'de Doktoru Pompalı Tüfekle Vuran Eski Erkek Arkadaş Mahkemede İlk Kez Savunma Yaptı

Mersin'de Doktoru Pompalı Tüfekle Vuran Eski Erkek Arkadaş Mahkemede İlk Kez Savunma Yaptı

Bu kadar sevdiğim bir insanı öldürme kastıyla hareket etmedim. Bana yaşattıkları aklıma geldi, tüfeği çıkarıp ayaklarına ateş ettim. Kendisini hala seviyorum dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Doktoru Pompalı Tüfekle Vuran Eski Erkek Arkadaş Mahkemede İlk Kez Savunma Yaptı
KAYNAK: İHA

Mersin'de 23 Ekim 2023 tarihinde yaşanan vahim olayda, İntörn Doktor Nida Nur Nergiz'i pompalı tüfekle vuran eski erkek arkadaşı Ersin Karakuş, bugün mahkeme karşısına çıktı. Nergiz'in sağ bacağı dizüstünden kesilmiş, sol bacağı da ağır hasarlı olmuştu. Olayın ardından kaçtığı Adana'da yakalanan Karakuş, mahkemedeki ilk savunmasında "Bu kadar sevdiğim bir insanı öldürme kastıyla hareket etmedim. Bana yaşattıkları aklıma geldi, tüfeği çıkarıp ayaklarına ateş ettim. Kendisini hala seviyorum" şeklinde konuştu.

 Mahkeme Süreci ve Sanığın İlk Savunması

Mahkeme heyeti, savcının 'kadına karşı tasarlayarak nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep ettiği sanığın ilk savunmasını dinledi. Karakuş, müşteki ile evlilik aşamasında olduklarını ve ayrıldıklarını iddia ederek, olay günü travma yaşadığını ve kendini öldürmeye karar verdiğini belirtti. Nergiz'i tesadüfen gördüğünde yaşadıklarını hatırlayarak tüfeği çıkarıp ayaklarına ateş ettiğini savunan sanık, "Bu kadar sevdiğim insanı öldürme kastıyla hareket etmedim" dedi.

A W112706 03

Kaç defa ateş ettiğimi sonradan öğrendim

Sanığın "Sen memur değil misin? Tüfek neden aracında durur?" sorusuna ise, "Normal bir yerde yaşamıyoruz. Tüfek sürekli aracımda durur. İntihar edecektim; tam döneceğim sırada Nida'yı gördüm, ateş ettim. Kaç defa ateş ettiğimi sonradan öğrendim. O an hayal gibi, hiç yaşanmamış gibi. Onu öldürmek isteseydim üst tarafında ateş ederdim, ayaklarına doğru ateş ettim. Bana hayatında başka biri olduğunu söyledi. Kafasını çevirdi, 'Beni aldattın mı' dediğimde 'Evet' dedi" diyerek kendisini savundu.

Kendisini Hala Seviyorum

Mahkeme, olaydan önce sanığın Nergiz'in ablasına 'Onu öldüreceğim, kendim intihar edeceğim' şeklinde mesaj atıp atmadığını sordu. Sanık, böyle bir mesaj atmadığını, ancak kendisini öldüreceğine yönelik mesaj attığını ileri sürdü. Sanığa, neden intihardan vazgeçtiği de sorulduğunda, "Kardeşim aradı, onun sesini duyunca yapamadım. Kendisini hala seviyorum, aklım ermiyor nasıl böyle bir şey yaptığıma. Çok pişmanım" şeklinde cevap verdi.

A W112706 01

Tedavisi Hala Devam Ediyor

Duruşmanın ardından Nergiz'in avukatı Uğur Köksal, müvekkilinin halen tedavi gördüğünü ve 15 ameliyat geçirdiğini belirterek, "Sanık savunmalarında kastının öldürmeye değil yaralamaya yönelik olduğunu beyan etse de giren saçma tanelerinin sayısı, vücutta bıraktığı izler ve vücudunda hala saçma tanelerinin hala hayati tehlike geçirecek şekilde sabit halde kalıyor olması bir arada değerlendirildiğinde eylemin öldürmeye teşebbüs olduğu çok açık bir şekilde ortada" dedi.

A W112706 04

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması ve mesajın gerçekliğine yönelik inceleme yapılması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yumaklı'nın gücü çiftçide! Devlet desteği tarımı aydınlattı!

Yumaklı'nın gücü çiftçide! Devlet desteği tarımı aydınlattı!