Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Lüks tekne battı can kaybı olmadı

Lüks tekne battı can kaybı olmadı

Mersin’in Erdemli ilçesinde 12 metrelik lüks tekne, motorunun durması sonrasında fırtınada kayalıklara çarparak battı. Can kaybı olmazken batan tekne, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ve balıkçılar tarafından barınağa çekildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lüks tekne battı can kaybı olmadı
KAYNAK: İHA

Edinilen bilgiye göre, Erdemli ilçesi Kumkuyu Tırtar mevkiinde yat limanı girişinde ABD’den getirildiği öğrenilen kaptan A.Y. idaresindeki lüks teknenin motoru durdu. Fırtınada savrulan tekne kayalıklara çarparken, kaptan ve yanındaki bir kişi teknede bulunan bot ile kurtuldu. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı tekne de bölgeye sevk edildi. Tekne bir süre sonra batarken Sahil Güvenlik Komutanlığı ile balıkçılar teknenin kurtarılması için çalışma yaptı. Bir dalgıç batan tekneye halat bağlayarak, balıkçı teknesinin yardımı ile çekilmesini sağladı. Yaklaşık 5 saatlik çalışma ile çekilen lüks tekne Erdemli Balıkçı Barınağı’na getirildi. Burada tekne vinç yardımı ile denizden çıkarıldı.

10 KİLOMETREYİ 5 SAATTE GELDİLER 

Mersin Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Yalçın Sakın, "Denizden yat limanı ağzına gelen yelkenli teknenin motoru stop ediyor. Motor durunca fırtına ve rüzgarla kayalara çarpıyor. Teknenin altı kırılıyor. İçindekiler zodyak botla kurtuluyor. Sahil Güvenlik bizden tekne istedi. Biz de açıkta çalışan bir teknemizi gönderdik. Biz de halat götürdük. 5 saatte 10 kilometrelik mesafeyi gelebildik. Şu anda Erdemli Balıkçı Barınağı’na getirdik" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP’nin Çanakkale İl Kongresi’nde tartışma

CHP’nin Çanakkale İl Kongresi’nde tartışma