Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kırıkkale'de Mangal Ateşi Büyük Yangına Yol Açtı

Kırıkkale'de Mangal Ateşi Büyük Yangına Yol Açtı

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangal, anızlara sıçrayan ateş nedeniyle büyük bir yangına sebep oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırıkkale'de Mangal Ateşi Büyük Yangına Yol Açtı
KAYNAK: İHA

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde bir bağ evinin bahçesinde yakılan mangal, anızlara sıçrayan ateş nedeniyle büyük bir yangına sebep oldu. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, yaklaşık 3 bin dönümlük arazide tahribata yol açtı. Yangın, dağlık arazide bulunan mühimmat depolarının bulunduğu alana kadar ilerledi.

Hızlı İtfaiye Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı

Kırıkkale Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, yangının daha fazla yayılmasını önlemek için anızları küreyerek tedbir aldı. Kırıkkale, Yahşihan ve Bahşılı Belediyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ve MKE'nin itfaiye araçlarıyla yangına müdahale edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın, yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Yetkililerden Açıklamalar

Yahşihan Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ender Faruk Uzunoğlu, yangının çıkış sebebiyle ilgili bilgi aldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangın sonrası depoların bulunduğu kritik noktalarda nöbet tuttu. Yangına sebep olanlar hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Önal'dan Açıklama

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, yangın bölgesine giderek itfaiye ekiplerinden son durum hakkında bilgi aldı. Önal, yangının geniş bir alana yayıldığını belirterek, yangında yaklaşık 3 bin dönüm arazinin etkilendiğini ifade etti. Rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü söyleyen Önal, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

Mahalle Muhtarı Davut Doğan'dan Açıklama

Ahılı köyü muhtarı Davut Doğan, yangının dağlık araziye doğru yayıldığını ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığını belirterek, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bitlis Tatvan'da Van Gölü'nde 10 Kişi Akıntıya Kapıldı

Bitlis Tatvan'da Van Gölü'nde 10 Kişi Akıntıya Kapıldı