Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı

Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı

Kayseri'de meydana gelen olayların ardından, Suriye Milli Ordusu komutanları bölgede yaşanan karışıklıklara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halkı provokasyonlara kapılmamaya çağırdılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kayseri’deki Olaylara Suriyeli Komutanlar Açıklama Yaptı
KAYNAK: İHA

Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa tecavüz etmesi üzerine Kayseri’de çıkan olaylar, Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerine de sıçradı. Bu gelişmeler üzerine, Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa ve Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye Milli Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa, Kayseri’de başlayan ve Türkiye’nin kontrolündeki Suriye bölgelerine yayılan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, halkı provokatörlere karşı uyardı. "Özgürleştirilmiş bölgelerde görevini yerine getiren Türk kardeşlerimize saldıran, kamu malları ile özel mülklere zarar veren provokatörlere uymamamız gerek," diyen Fehim İsa, "Fitne ateşi yakan, fitneye körük ile gidenlerin peşine takılmamamız gerek. Türk bayrağına saygılı olmamız gerek," ifadelerini kullandı. Ayrıca, devrim bayrağının kutsal olduğu gibi Türk bayrağının da kutsal ve önemli olduğunu vurguladı.

"Halkımızı İtidalli Davranmaya Çağırıyoruz"

Şamiye Cephesi komutanı Ebul İz, yaptığı açıklamada, Suriye halkının mücadelesinde yanlarında olan Türk halkının bir takım ırkçılarla karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Ebul İz, "Kurtarılan bölgelerin yaşadığı güvenlik ve istikrarın sürdürülmesi önemlidir. Cephe El Şamiye liderliği, üyelerine güvenlik ve emniyeti sağlamak, kamu ve özel kurumları korumak için talimatlar verdi. Bu nedenle devrimci halkımızı itidalli davranmaya ve meşru taleplerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırıyoruz," dedi.

"Sivil Barışı Korumanın Önemi"

Sivil barışın korunmasının önemine değinen Ebul İz, "İnsanlara veya mallara yönelik her türlü sabotaj veya suistimal eylemini güçlü bir şekilde kınıyoruz. Barışçıl hareketin, barış içinde bir arada yaşamanın ve halkın tüm bileşenleri arasındaki karşılıklı saygının imajını çarpıtanlardan hesap sormak için çalışacağız," ifadelerini kullandı. Müşterek Kuvvetler de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilgili kurumlarıyla temas halinde olduklarını belirterek, özgürleştirilmiş bölge halkını provokatif amaçlı kişilerin peşinden gitmemeye çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Tarsus'ta orman yangını

Mersin Tarsus'ta orman yangını