Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Kastamonu'da köy yangını! 12 ev kullanılamaz hale geldi

Kastamonu'da köy yangını! 12 ev kullanılamaz hale geldi

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki köy yangını, 12 evin kullanılmaz hale gelmesine neden oldu. Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kastamonu'da köy yangını! 12 ev kullanılamaz hale geldi
KAYNAK: İHA

Kastamonu'nun Araç ilçesi Susuz köyü İsbağlar Mahallesi'nde çıkan yangın, 12 evi yok etti. İlk belirlemelere göre, bir evde başlayan yangın hızla yayılarak diğer evleri de sardı. Olay yerine Kastamonu, Karabük ve Çankırı'dan çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi. Orman yangını söndürme helikopteri de yangına havadan müdahale etti. Söndürme çalışmaları devam ederken, 12 evin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Yangın köyde büyük hasara yol açtı

Yangın, köyde büyük bir panik yarattı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye hızla müdahale eden ekipler, yangının daha fazla yayılmasını engellemeye çalıştı. Ancak yangının hızla büyümesi nedeniyle 12 ev tamamen yandı. Yaz mevsimi dolayısıyla köyde yaşayanların yaylada olması nedeniyle, yangında yalnızca 1 ev doluydu. Bu evdeki hayvanlar da yangında telef oldu.

'Çok şükür can kaybımız yok ama evlerimiz gitti'

Yangının neden çıktığını bilmediklerini belirten Susuz köyü Muhtarı Semih Dalçık, 'Ben ilçedeyken yangın haberi geldi. Geçen sene de burada bir yangın oldu ama samanlıklar yanmıştı. Burada 14-15 ev var, 12’si tamamen yandı. Burası Araç ilçesine 40 kilometre uzaklıkta. Gelmek zaman alıyor. Ekipler gelene kadar evler yanmış oldu. Mal kaybımız var. 4 tane hayvanımız yandı. Çok şükür can kaybımız yok ama evlerimiz gitti. Söylenen eski bir evde çıktığı. Biz de bunu araştırıyoruz. Bu mahallede insanlar yaz mevsiminde yaylaya çıkıyor. Sadece 2 hane vardı. Dolu olan evlerden biri sadece yandı. Allah kimsenin başına vermesin. Devletimiz itfaiyesi, ekipleri ile geldi. Allah razı olsun. Ama burası 40 kilometre. Yangın bittikten sonra müdahale ediyoruz. Devletimiz inşallah bize yardımcı olur' dedi.

A W227135 02 Result

Ekipler yangına müdahale etti

Yangın ihbarı alındıktan sonra Kastamonu, Karabük ve Çankırı'dan gelen itfaiye ve orman ekipleri, yangını söndürmek için büyük çaba sarf etti. Orman yangını söndürme helikopteri de yangına havadan destek verdi. Ancak yangının büyüklüğü ve rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı ve 12 ev tamamen yandı.

Köy halkı yardım bekliyor

Yangında evlerini kaybeden köy halkı, devletin kendilerine yardım etmesini bekliyor. Susuz köyü Muhtarı Semih Dalçık, 'Devletimizin yardımıyla tekrar toparlanacağımıza inanıyorum. Bu zor günleri birlik içinde atlatacağız' dedi. Yangının çıkış sebebi ise hala araştırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da süt ürünleri imalathanesinde mide bulandıran görüntüler! Zabıta mührü vurdu

Alanya'da süt ürünleri imalathanesinde mide bulandıran görüntüler! Zabıta mührü vurdu