Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Santa Maria İtalyan Kilisesi S*ldırısının Planlayıcısı Yakalandı

Santa Maria İtalyan Kilisesi S*ldırısının Planlayıcısı Yakalandı

İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne yönelik ter*r s*ldırısının planlayıcısı Viskhan Soltamatıov, MİT ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İstanbul'da gerçekleştirilen ortak operasyon sonucunda, Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne yönelik ter*r s*ldırısının planlayıcılarından biri olan Viskhan Soltamatıov yakalandı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, D*AŞ'a bağlı Horasan Vilayeti (IS*P) unsurlarının Türkiye'deki yapılanmaları hedef alındı.

Santa Maria İtalyan Kilisesi S*ldırısının Planlayıcısı Yakalandı

Saldırının Planlayıcısı ve Silah Temin Edicisi Yakalandı

Viskhan Soltamatıov’un, Santa Maria İtalyan Kilisesi s*ldırısında kullanılan silahı temin eden kişi olduğu belirlendi. MİT’in yaptığı kapsamlı çalışmalar sonucunda, D*AŞ'ın Türkiye'deki yapılanması ve IS*P'nin İstanbul sorumlusunun tespit edilmesi sağlandı. Soltamatıov’un, Afganistan’daki D*AŞ Horasan Vilayeti ile bağlantılı olarak Türkiye'ye yönelik faaliyet gösterdiği öğrenildi.

D*AŞ’ın İç Yapılanması ve Planları Hakkında Bilgiler Edinildi

Yakalanan Soltamatıov’un verdiği ifadelerde, s*ldırı öncesi planlamalar ve D*AŞ’ın adam kazanma, finans ve lojistik faaliyetleri hakkında önemli bilgiler elde edildi. Bu bilgiler, D*AŞ'ın Türkiye'deki sinagog, kiliseler ve Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem planlarını engellemek için yürütülen çalışmalara katkı sağladı.

Aralık 2023'te gerçekleştirilen operasyonlarla, D*AŞ’ın Türkiye'deki potansiyel hedeflerine yönelik eylem planlamaları engellendi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda şahıs yakalanmış, örgüte ait dijital materyaller ele geçirilmiş ve Türkiye'ye yönelik ter*r planları akamete uğratılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müteahhitten şok açıklama: 'Deprem Allah'tan oldu inanmayanlar bizi suçluyor'

Müteahhitten şok açıklama: 'Deprem Allah'tan oldu inanmayanlar bizi suçluyor'