Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Kağıthane’deki Filistinli İş Adamına Sil*hlı Saldırı: 2 Kişi Tutuklandı

Kağıthane’deki Filistinli İş Adamına Sil*hlı Saldırı: 2 Kişi Tutuklandı

Kağıthane’de Filistinli iş adamının öldürüldüğü saldırı sonrası zanlıların yurtdışına kaçmasına yardım eden 4 kişiden 2’si tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kağıthane’deki Filistinli İş Adamına Sil*hlı Saldırı: 2 Kişi Tutuklandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Kağıthane’de 18 Ağustos’ta Filistinli iş adamı Abdulkadir Anas’ın hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından, saldırganların yurtdışına kaçmasına yardım eden 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

 Hamidiye Mahallesi Dilaver Sokak’ta gerçekleşen olayda, susturucu takılmış silahla gerçekleştirilen saldırıda, Anas olay yerinde yaşamını yitirmiş, yanında bulunan 2 kişi ise yaralanmıştı.

Kaçış Planı Deşifre Oldu

Olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının alacak meselesinden kaynaklandığını belirleyerek, saldırıyı gerçekleştirenlerin G.S., T.S., S.A., S.A.S.O., L.E.E. ve H.B. olduğunu tespit etti. Faillerin, saldırının ardından 3 farklı araç değiştirerek Kırklareli üzerinden yurtdışına kaçtıkları belirlendi. 19 Ağustos’ta Romanya’da yakalanan G.S., T.S. ve S.A. Türkiye’ye iade edilmek üzere gözaltına alındı.

Yurt Dışına Kaçış Yardımcıları Gözaltında

Olayla ilgili olarak İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilere yardım ettiği tespit edilen yabancı uyruklu L.E.E., I.A., M.A.H.M. ve P.Y.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Şüphelilerden biri savcılık tarafından serbest bırakılırken, 3'ü tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Eylemin Planlamasına Yardım Ettiler

Savcılık tarafından yapılan incelemeler sonucunda, şüpheliler G.S., T.S. ve S.A.’nın saldırıyı bizzat gerçekleştirdiği, L.E.E. ve M.A.H.M.’nin ise saldırı öncesi keşif yaparak ve araç kiralama işlemlerine yardımcı olarak eyleme katkıda bulundukları belirtildi. Ayrıca, şüphelilerin yurtdışına kaçışını organize eden bu kişilerin, saldırının başarısız olması durumunda bile önemli bir rol oynadıkları kaydedildi.

Suçlamalar ve Tutuklama Kararları

Savcılık, şüphelilerin eylemlerinin yardım etme boyutunu aştığını ve saldırıyı gerçekleştirenlerle birlikte “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarına iştirak ettiklerini belirtti. Bu nedenle, L.E.E. ve M.A.H.M.'nin “tasarlayarak kan gütme saikiyle öldürme” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklanmaları talep edildi. P.Y. ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Kumlu'da deprem konutları tamamlandı

Hatay Kumlu'da deprem konutları tamamlandı