Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir'deki Elektrik Kazası Davasında 42 Sanık Hakim Karşısında!

İzmir'deki Elektrik Kazası Davasında 42 Sanık Hakim Karşısında!

İzmir'de 12 Temmuz'da iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili 42 sanığın yargılandığı dava başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir'deki Elektrik Kazası Davasında 42 Sanık Hakim Karşısında!
KAYNAK: Haber Merkezi

İzmir'de 12 Temmuz'da yaşanan trajik olayda, sağanak yağış sonrası su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İZSU ve GDZ Elektrik AŞ'den 13'ü tutuklu olmak üzere toplam 42 sanık, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlk duruşmada sanıklar, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

İzmir'deki Elektrik Kazası Davasında 42 Sanık Hakim Karşısında!

İddianamede Ağır Cezalar Talep Ediliyor

Sanıklar için iddianamede her iki kurbanın ölümü için ayrı ayrı cezalandırma talep edildi. Özellikle, olayın merkezinde yer alan kablonun durumuyla ilgili mahkemede önemli tartışmalar yaşandı. Savunma avukatları, olayın gerçekleştiği bölgede kullanılan elektrik hattının hasar görüp görmediği ve kablonun sorumluluk alanları konusunda detaylı inceleme talebinde bulundu.

Kablonun Mahkemeye Getirilmesi Talep Edildi

Duruşmada savunma avukatları, olaya konu olan kablonun mahkemeye getirilip yeni bir bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti. Özellikle sanıklar, çalışmaları sırasında kablolara zarar vermediklerini savundu. Sanık Barış Sevgili, mahkemeye verdiği ifadede, "Biz kablolara zarar vermedik. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Avukatı ise, elektrik hattının teknik şartnamede belirtilenden çok daha yüzeyde olduğunu ve bu nedenle hasarın meydana gelmiş olabileceğini öne sürdü.

Su Birikintisi ve Elektrik Kaçağı Tartışması

Duruşmanın dikkat çeken diğer bir noktası ise, yağış sırasında oluşan su birikintisi ve elektrik kaçağı ile ilgili detaylar oldu. Savunma tarafı, mazgal boyutlarının ve kabloların güvenlik standartlarına uygun olduğunu ileri sürerken, iddianamede kabloların zarar görmüş olmasının su birikintisinde kaçak oluşmasına neden olduğu savunuluyor.

Sanıkların İfadeleri Devam Etti

Sanıklar arasında yer alan Argan Mühendislik şantiye şefi Doğan Kılıç, bilirkişi raporunun hatalı olduğunu savunarak, "Bizim yaptığımız imalatta herhangi bir kusur yok. Bilirkişi raporu hatalıdır, yeni bir bilirkişi incelemesi talep ediyorum" dedi. Aynı şekilde, Gediz Elektrik'te çalışan Fırat Akbay, olaya neden olan kablo ile ilgilerinin olmadığını, müdahale ettikleri hattın sağlam olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı’ndan Katılım

Duruşmanın ikinci oturumuna siyasi isimler de katıldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, duruşmayı yakından takip etti. Sanıkların tahliye talepleri ve duruşmanın devamı ise ertesi güne bırakıldı.

Yeni Bilirkişi İncelemesi Talebi

Mahkeme, tutuklu sanıkların ifadelerini aldıktan sonra bilirkişi raporunun yenilenmesi ve kablonun mahkemeye getirilmesi yönündeki talepleri değerlendirmeye aldı. Avukatlar, kablonun mahkemeye getirilip daha detaylı incelenmesi gerektiğini savunurken, savunma tarafı, "Delillerin karartılması riski var" diyerek bu konuda adım atılmasını talep etti.

Dava Ertelendi

Yaklaşık 11 saat süren ilk oturumun ardından mahkeme, tutuklu sanıklar hakkında tutukluluk ya da tutuksuz yargılanma taleplerine karar vermek üzere duruşmayı yarına erteledi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AJet Yeni Kabin Memurları Alacak! Başvurular Başladı

AJet Yeni Kabin Memurları Alacak! Başvurular Başladı