Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir'de Metro İstasyonunda Yürüyen Merdiven Kazası Görüntüleri

İzmir'de Metro İstasyonunda Yürüyen Merdiven Kazası Görüntüleri

İzmir Üçyol Metro İstasyonu'nda arızalanan yürüyen merdiven, ters yönde hareket ederek 11 kişinin yaralanmasına neden oldu. Daha önce de benzer kazalar yaşanan metro istasyonundaki güvenlik kameraları olay anını kaydetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İzmir'in Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda, yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Dün meydana gelen olayda, metro istasyonundan çıkışı sağlayan yürüyen merdiven, yolcular üzerindeyken bilinmeyen bir nedenle aniden ters yönde hareket etmeye başladı.

Bu beklenmedik hareket, merdiveni kullanan vatandaşların dengesini kaybederek düşmesine neden oldu.

Düşmemek İçin Direndiler Ama Yetmedi; O Anlar Kamerada

Olayın güvenlik kamerası görüntüleri, kazanın nasıl gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Görüntülerde, vatandaşların yürüyen merdivenin aniden durup geri sarmasıyla ayakta durmakta zorlandıkları ve bir süre sonra da düştükleri anlar yer aldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Hafif yaralanan 11 kişi, sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırılarak kontrol altına alındı.

Daha Önce de Benzer Kazalar Yaşandı

Bu kaza, Üçyol Metro İstasyonu'nda meydana gelen ilk yürüyen merdiven kazası değil. 30 Eylül 2023 tarihinde, İZBAN Halkapınar İstasyonu'nda fazla yük nedeniyle yürüyen merdivenler ters yönde hareket etmiş ve 7 kişi yaralanmıştı. Ayrıca, 30 Aralık 2023 tarihinde Üçyol Metro İstasyonu'nda başka bir yürüyen merdiven kazası yaşanmış ve 5 kişi yaralanmıştı. Bu olaylar, metro istasyonlarında güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da hafriyat kamyonu tehlike saçtı! Şoför damperi açık unuttu

Hatay'da hafriyat kamyonu tehlike saçtı! Şoför damperi açık unuttu