Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İzmir'de FET* Operasyonu: 28 tutuklama

İzmir'de FET* Operasyonu: 28 tutuklama

İzmir'de gerçekleştirilen FET* operasyonlarında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 28'i tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de FET* Operasyonu: 28 tutuklama
KAYNAK: İHA

İzmir'de gerçekleştirilen FET* operasyonlarında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 28'i tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar, FET*'ye yönelik yoğun bir çaba ile gerçekleştirildi.

Örgüt üyelerinin yakalanmamak için gizli yerlerde saklandıkları tespit edildi ve bu kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Yapılan operasyonlarda, örgüt üyelerinin barındıkları "gaybubet evleri"nde gizlice kaldıkları, Bylock iletişim uygulamasını kullandıkları ve örgütsel faaliyetlere katıldıklarına dair delillere ulaşıldı.

izmşr fetö

Şüphelinin evinde 13 bin 420 dolar ve 4 bin 650 euro para bulundu

Toplam 100 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı ve 93 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirilirken, aynı zamanda bir şüphelinin evinde 13 bin 420 dolar ve 4 bin 650 euro para bulundu. Gözaltına alınan şüphelilerden 9'u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 84 kişi adliyeye sevk edildi. Bu süreçte 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken, 28 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Geri kalan 51 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bu operasyonlar, FET*'yle mücadele kapsamında sürdürülen önemli adımlardan birini oluşturuyor.

izmir fto

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolandırılan Erkan Can'a İlginç Teklif

Dolandırılan Erkan Can'a İlginç Teklif