Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İstanbul’da Dolandırıcılık Operasyonu: 81 Şüpheli Gözaltında

İstanbul’da Dolandırıcılık Operasyonu: 81 Şüpheli Gözaltında

Bir bankanın sistem açığından yararlanarak 10 milyon lira üzerinde dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla ilgili 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, bir bankanın sistemdeki açığını bulan ve 10 milyon liranın üzerinde dolandırıcılık yapan suç örgütüyle ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, 210 farklı banka hesabının hesap hareketlerini inceleyen ekipler, hesapların 102 kişiye ve 5 şirkete ait olduğunu tespit etti. Yapılan incelemeler sonucunda, bankanın sistemsel açığını fark eden İ.Ç. ve G.N.Ç. isimli şüphelilerin, kendi banka hesapları üzerinden 48 saat içinde 210 banka hesabına yaklaşık 5 bin 500 adet 2 bin lira tutarında havale işlemi yaptıkları belirlendi.

20 İLDE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 81 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Tespitlerin ardından bu sabah İstanbul merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Karabük, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Zonguldak'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, suç örgüt üyesi 107 şüphelinin 81’i yakalanarak gözaltına alındı. 

Yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız silah, 4 şarjör, 50 fişek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. İstanbul emniyetine getirilen şüphelilerin ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

 (ANKA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meteoroloji yağış uyarısı verdi

Meteoroloji yağış uyarısı verdi