Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İsias Otel Davasında Yeni Gelişme: Soruşturma İzni Verildi

İsias Otel Davasında Yeni Gelişme: Soruşturma İzni Verildi

Adıyaman Valiliği, İsias Otel'in yapım ve ruhsat aşamalarında imzası bulunan belediye görevlileri hakkında soruşturma açılmasına izin verdi. 6 Şubat depreminde 72 kişiye mezar olan otel ile ilgili önemli bir adım atıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsias Otel Davasında Yeni Gelişme: Soruşturma İzni Verildi
KAYNAK: İHA

İsias Otel davasında yeni bir gelişme yaşandı. Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, Grand İsias Otel'in inşaat ve ruhsat aşamalarında imzası bulunan belediye görevlileri için Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni talebine olumlu yanıt verdi.

Kurul, 8 belediye görevlisinden 2'si için hayatını kaybettikleri gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. 2 kişinin ise daimi işçi statüsünde olduğu için 4483 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmeyip, genel hükümler çerçevesinde işlem yapılması gerektiğine karar verdi. Geri kalan 4 kişi için ise soruşturma izni verildi.

Depremde Büyük Kayıplar Yaşanmıştı

6 Şubat'ta meydana gelen depremde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen sporcular ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi ise yaralanmıştı. Grand İsias Otel'in enkazı altında kalan bu kişilerin aileleri ve kamuoyu, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını bekliyordu.

Soruşturma İzni Verilen Görevliler

1993 yılındaki ilk yapı ruhsatında imzası bulunan İmar Müdürü Y.G., 2001 yılındaki ikinci yapı ruhsatında imzası olan Ruhsat Büro Şefi B.B., İmar Müdürü M.S.A. ve Belediye Başkan Yardımcısı O.B. için soruşturma izni verildi. Bu karar, otelin yapım ve ruhsatlandırma sürecinde ihmali bulunan kamu görevlilerinin yargı sürecine dahil edilmesini sağlayacak.

Adıyaman Valiliği'nden Karar

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni talebini değerlendirerek, sorumlu kamu görevlilerinin yargılanması yönünde önemli bir adım attı. Bu süreçte, hayatını kaybeden ve kanun kapsamında olmayan kişiler hariç diğer 4 görevli hakkında soruşturma izni verildi. Böylece, depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine bir nebze olsun adalet sağlanması yönünde ilerleme kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 20 yaşındaki genç halı sahada kalbine yenildi

Adana'da 20 yaşındaki genç halı sahada kalbine yenildi