Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş İran ABD'li şirketin tankerindeki petrole el koydu

İran ABD'li şirketin tankerindeki petrole el koydu

İran, geçtiğimiz yıl el koyduğu ABD'li şirketin işlettiği 'Advantage Sweet' adlı petrol tankerinde bulunan en az 50 milyon dolar değerindeki petrole mahkeme kararıyla el koyduğunu duyurdu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran ABD'li şirketin tankerindeki petrole el koydu
KAYNAK: İHA

İran, ABD'nin tek taraflı yaptırımlarının etkisi altında olan ülkede, tedavi için gerekli ilaçlara erişimde yaşanan sıkıntıları gündeme getiren önemli bir adım attı. Geçtiğimiz yıl ABD'nin el koyduğu 'Advantage Sweet' adlı petrol tankerinde bulunan en az 50 milyon dolar değerindeki petrol, İran mahkemesi tarafından alındı. Bu karar, İran'ın, vatandaşlarının sağlık hizmetlerine erişimini sağlamak için aldığı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ABD'nin, özellikle eski Başkan Donald Trump yönetiminin 2018'de İran nükleer anlaşmasından tek taraflı çekilmesiyle uyguladığı ağır yaptırımlar, ülkede tıbbi malzeme ve ilaç tedarikinde ciddi sorunlara yol açmıştı. İranlı hastalar, tedavileri için gerekli ilaçlara erişimde yaşadıkları güçlükler nedeniyle Tahran Uluslararası İlişkiler Mahkemesi'ne başvurarak ABD aleyhinde dava açtılar. Bu dava sonucunda, kelebek hastalarının zararlarının karşılanması için daha önce el konulan ABD'li şirketin tankerindeki petrole de el konulmasına karar verildi.

İran'ın bu adımı, ABD'ye karşı ciddi bir misilleme olarak görülüyor. Nisan 2023'te ABD'nin, İran petrolü taşıdığı iddiasıyla el koyduğu gemiye karşılık olarak, İran da ABD'li enerji şirketi Chevron'un işlettiği "Advantage Sweet" adlı petrol tankerine el koyduğunu duyurmuştu. Bu gelişme, ABD ve İran arasındaki gerilimi artırmış ve bölgede belirsizlik yaratmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhuriyet'imize sahip çıkmaya ant içiyorum

Cumhuriyet'imize sahip çıkmaya ant içiyorum