Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Gaziantep’te Jandarma’dan Büyük Operasyon: HAWALA Sistemiyle Kara Para Aklayan Çeteye Baskın

Gaziantep’te Jandarma’dan Büyük Operasyon: HAWALA Sistemiyle Kara Para Aklayan Çeteye Baskın

Gaziantep Jandarma Komutanlığı, yasadışı HAWALA sistemiyle kara para aklayan bir çeteye düzenlediği operasyonda, milyonlarca dolar ve külçe altın ele geçirdi. Operasyon sonucunda 6 şüpheli tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gaziantep’te Jandarma’dan Büyük Operasyon: HAWALA Sistemiyle Kara Para Aklayan Çeteye Baskın
KAYNAK: İHA

Gaziantep Jandarma Komutanlığı, “Hawala” yöntemiyle kara para aklayan bir çeteye düzenlediği operasyonda, 2 milyon 336 bin 773 dolar, külçe altın ve yüklü miktarda para ele geçirdi. 6 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele çerçevesinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde kapsamlı bir çalışma yürüttü. Şehitkâmil ilçesinde danışmanlık hizmeti adı altında faaliyet gösteren bir işyerinde yüksek miktarda döviz ve altın bulunduğu bilgisini alan ekipler, HAWALA sistemi kullanarak yasa dışı para transferi gerçekleştiren çeteye operasyon düzenledi.

Baskında Ele Geçirilen Paralar ve Altınlar

Operasyon sırasında, çetenin üstünde, araçlarında ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 2 milyon 336 bin 773 ABD Doları, 6 bin 30 Euro, 9 bin 870 Türk Lirası, 31 bin 256 Suudi Arabistan Riyalı, 1 kilogram külçe altın ve 348 gram hurda altın ele geçirildi. Ayrıca, işyeri kamera kayıtları, bir ajanda, bir para sayma makinesi ve altı cep telefonuna el konuldu.

Operasyonun ardından gözaltına alınan M.A, S.B, A.B, C.H, M.A ve A.İ isimli şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın devam ettiği ve olayla bağlantılı başka şahısların olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Göktaş'tan Hataylı genç kıza nikah sözü

Bakan Göktaş'tan Hataylı genç kıza nikah sözü