Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! Servetleri dudak uçuklattı

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! Servetleri dudak uçuklattı

Bloomberg tarafından 2023 yılının en zengin 25 ailesi seçildi. Hazırlanan listede inşaattan teknolojiye, modadan sanayiye kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren aileler bulunuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! Servetleri dudak uçuklattı

Bloomberg tarafından 2023 yılının en zengin 25 ailesi seçildi. Hazırlanan listede inşaattan teknolojiye, modadan sanayiye kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren aileler bulunuyor.

1. Duncan Ailesi: ABD merkezli sanayi şirketi Enterprise Products Partners’ın sahibi olan Duncan Ailesi’nin varlığı 32 milyar dolar ve aile işletmesi 2. nesilde.

2. Kwok Ailesi: Hong Kong merkezli gayrimenkul şirketi Sun Hung Kai Gayrimenkül’ün sahibi olan Kwok Ailesi’nin varlığı 32,5 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

3. Ferrero Ailesi: İtalya merkezli şekerleme şirketi Ferrero’nun sahibi olan Ferrero Ailesi’nin varlığı 33,5 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

4. Mulliez Ailesi: Fransa merkezli perakende şirketi Auchan’ın sahibi olan Mulliez Ailesi’nin varlığı 34,3 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

5. Cox Ailesi: ABD merkezli iletişim ve otomotiv şirketi Cox Girişim’in sahibi olan Cox Ailesi’nin varlığı 36 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

6. Dassault Ailesi: Fransa merkezli yazılım şirketi Dassault Systemes’in sahibi olan Dassault Ailesi’nin varlığı 39,2 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

7. Hartono Ailesi: Endonezya merkezli finans şirketi Djarum Grup’un sahibi olan Hartono Ailesi’nin varlığı 42,1 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

8. Van Damme, De Spoelberch, De Mevius Ailesi: Belçika merkezli içecek şirketi Anheuser- Busch Inbev’in sahibi olan Van Damme, De Spoelberch, De Mevius Ailesi’nin varlığı 43,5 milyar dolar ve aile işletmesi 5. nesilde.

9. Hoffmann, Oeri Ailesi: İsviçre merkezli ilaç şirketi Roche’nin sahibi olan Hoffmann, Oeri Ailesi’nin varlığı 44,8 milyar dolar ve aile işletmesi 5. nesilde.

10. Pritzker Ailesi: ABD merkezli otel şirketi Hyatt Hotels’in sahibi olan Pritzker Ailesi’nin varlığı 46,5 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

11. Albrecht Ailesi: Almanya merkezli perakende şirketi Aldi’nin sahibi olan Albrecht Ailesi’nin varlığı 48,4 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

12. Quandt Ailesi: Almanya merkezli otomotiv şirketi BMW’nin sahibi olan Quandt Ailesi’nin varlığı 49,4 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

13. Boehringer, Von Baumbach Ailesi: Almanya merkezli ilaç şirketi Boehringer Ingelheim’in sahibi olan Boehringer, Von Baumbach Ailesi’nin varlığı 51,3 milyar dolar ve aile işletmesi 4. nesilde.

14. Johnson Ailesi: ABD merkezli finans şirketi Fidelity Investments’ın sahibi olan Johnson Ailesi’nin varlığı 55,7 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

15. Cargill, Macmillan Ailesi: ABD merkezli sanayi şirketi Cargill’in sahibi olan Cargill, Macmillan Ailesi’nin varlığı 63,3 milyar dolar ve aile işletmesi 7. nesilde.

16. Reuters Ailesi: Kanada merkezli medya şirketi Thomson Reuters’ın sahibi olan Reuters Ailesi’nin varlığı 71,1 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

17. Wertheimer Ailesi: Fransa merkezli lüks marka Chanel’in sahibi olan Wertheimer Ailesi’nin varlığı 89,6 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

18. Ambani Ailesi: Hindistan merkezli sanayi şirketi Reliance’ın sahibi olan Ambani Ailesi’nin varlığı 89,9 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

19. Suud Ailesi: Suudi Arabistan merkezli Kraliyet ailesi’nin varlığı 112 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

20. Koch Ailesi: ABD merkezli sanayi şirketi Koch’un sahibi olan Koch Ailesi’nin varlığı 127,3 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

21. El Sani Ailesi: Katar merkezli Kraliyet ailesi’nin varlığı 133 milyar dolar ve aile işletmesi 8. nesilde.

22. Mars Ailesi: ABD merkezli şekerleme şirketi Mars’ın sahibi olan Mars Ailesi’nin varlığı 141,9 milyar dolar ve aile işletmesi 5. nesilde.

23. Hermes Ailesi: Fransa merkezli lüks marka Hermes’in sahibi olan Hermes Ailesi’nin varlığı 150,9 milyar dolar ve aile işletmesi 6. nesilde.

24. Walton Ailesi: ABD merkezli perakende şirketi Walmart’ın sahibi olan Walton Ailesi’nin varlığı 259,7 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

25. Nahyan Ailesi: Birleşik Arap Emirliği merkezli Kraliyet Ailesi’nin varlığı 305 milyar dolar ve aile işletmesi 3. nesilde.

Bu aileler, dünyanın en zengin aileleri olarak bilinir ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösterirler. Ailelerin varlıkları, sektörleri ve nesilleri hakkında daha fazla bilgi için ilgili şirketlerin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATM'den para çekerken artık ücret kesilecek! Gündemi sarsacak flaş karar

ATM'den para çekerken artık ücret kesilecek! Gündemi sarsacak flaş karar