Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Denizli'de 64 yaşındaki Şahin Demirten'in Ölümünde Sinsi Plan Ortaya Çıktı

Denizli'de 64 yaşındaki Şahin Demirten'in Ölümünde Sinsi Plan Ortaya Çıktı

Denizli'de yaşanan sinsi cinayet planı, komşuların bir yaşlı adamı döverek öldürmeleriyle ortaya çıktı. Cinayetin ardındaki detaylar, titiz bir araştırma sonucunda gün yüzüne çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Kelekçi Mahallesi'nde yaşanan trajik olay, 16 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşti. Tek taraflı motosiklet kazası olarak rapor edilen olayın ardından, detaylar gün yüzüne çıktı.

Kırsal alanda tek başına yaşayan 64 yaşındaki Şahin Demirten'in komşusu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak Demirten'in evine yakın bir noktada kaza yaptığını iddia etti. Ancak sağlık ekipleri, olay yerine ulaştıklarında Demirten'in yaşamını yitirdiğini tespit etti. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği düşünülen Demirten, şüpheli bir durum olmadığı için ertesi gün defnedildi.

Öldürdükleri Komşularının Evine Taziyeye Dahi Gitmişler4 Result

Kuşkular ve Dilekçe

Demirten'in çocukları, babalarının daha önce hiç kaza yapmamış olmasını, olay yerinde buldukları kırık sopa parçalarını ve kan izlerini göz önünde bulundurarak şüphelerini dile getirdi. Bunun üzerine, Cumhuriyet Savcılığı'na normal ölüm olarak kapatılan dosyanın yeniden incelenmesi için dilekçe verdiler. Savcılığın dikkate aldığı bu dilekçe sonrasında, dosya Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT dedektiflerine teslim edildi.

Öldürdükleri Komşularının Evine Taziyeye Dahi Gitmişler3 Result

Titiz Bir Araştırma

Denizli JASAT'ın uzman ekibi, adli tıp raporlarının çıkmasının ardından başladıkları titiz çalışma sürecinde, 450 kişiyle mülakat yaparak ve teknik takipler gerçekleştirerek olayı aydınlattılar.

Öldürdükleri Komşularının Evine Taziyeye Dahi Gitmişler2 Result

İtiraflar ve Cinayet Planı

Jandarma dedektifleri, olay yerinde delillerin incelenmesi ve motosiklette herhangi bir kırık parça bulunmamasıyla hareket ederek, Demirten'in komşuları tarafından dövülerek öldürüldüğünü belirledi. Cinayetin, geçmişte yaşanan husumetlerden kaynaklandığı tespit edildi. Cihan G.'nin, Demirten'e daha önce para talebiyle geldiği ve aralarında tartışmalar yaşandığı bilgisi, cinayetin arka planını aydınlattı.

Öldürdükleri Komşularının Evine Taziyeye Dahi Gitmişler Result

Suçun İtirafı 

Şüphelilerden Cihan G., suçunu itiraf ederek olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Ayrıca, ailenin kaza süsü vermek amacıyla Şahin Demirten'i sürüklediği ve taşların üstüne yüz üstü bıraktığı ortaya çıktı. Şüpheliler, olay yerinde unuttukları odun parçalarıyla ele geçirildi.

Sonuç ve Adli Süreç

Cinayetle suçlanan aile fertleri, yapılan keşfin ardından Acıpayam Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye önünde, Demirten'in çocukları ve eski eşi tarafından tepkiyle karşılandılar. Savcılıktaki sorguları devam eden şüphelilerin, 'Kasten adam öldürme' suçlamasıyla mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATM'lerde günlük nakit çekim limiti arttırıldı

ATM'lerde günlük nakit çekim limiti arttırıldı