Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Çığ Altında Kalan Rehber Hayatını Kaybetti

Çığ Altında Kalan Rehber Hayatını Kaybetti

Antalya Turist Rehberleri Odası üyesi ve aynı zamanda bir dağcı olan İsmet İnan’ın vefat ettiği, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çığ Altında Kalan Rehber Hayatını Kaybetti
MUHABİR: Kamer Durdu
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Turist Rehberleri Odası üyesi ve aynı zamanda bir dağcı olan İsmet İnan’ın vefat ettiği, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Whatsapp Görsel 2024 03 11 Saat 12.53.01 973Df51E

Vefat Haberi

TUREB’in paylaşımına göre, İnan, Niğde ili sınırlarında bulunan Aladağlar’da, Çamardı-Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde, 6 kişilik bir Alman grubuyla dağ kayağı yaparken çığ altında kalarak hayatını kaybetti.

Whatsapp Görsel 2024 03 11 Saat 12.53.00 2Ae26934

Camia ve Aileye Başsağlığı

TUREB, İnan için “Değerli meslektaşımız” ifadesini kullanırken, Allah’tan rahmet, ailesine ve camiaya başsağlığı diledi.

Antalya Rehberler Odası: Vazife Şehidi 

"10 Mart 2024 tarihinde Niğde ili Çamardı ilçesi sınırlarında Aladağlar'da, Demirkazık-Emli Vadisi mevkiinde 6 kişilik Alman gruba rehberlik hizmeti veren dağcı-rehberimiz İsmet İNAN tehlikeleri tespit etmek amacıyla mesleğinin sorumluluğu ile önden gitmiştir.  Çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Kendisi bizim için vazife şehididir.

1974 Yılında Amasya'da dünyaya gelmiştir. 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2011 yılında Profesyonel Turist Rehberliği mesleğine adım atmıştır. Rehberlik hayatını doğayla bütünleştiren İsmet İNAN en zorlu yürüyüş rotalarının, dağ tırmanışlarının talep edilen rehberi olmuştur.

Türkiye'nin sayılı yüksek irtifa dağcılarından da olan rehberimiz İsmet İNAN'ın zirveleri zorlayan güçlü karakterini, yardımseverliğini ve dostluğunu her zaman hatırlayacağız.

Buradan tekrar dile getirmek isteriz ki; turist rehberliği mesleği farklı coğrafya ve koşullarda icra edilen ve bünyesinde ülkemizin yetişmiş kalifiye personelini bulunduran bir camiaya sahiptir. Şu ana kadar Türk turizminin başarı hikayesinde adının fazla zikredilmemiş olması rehberlerimizin önemini azaltmaz. Farklı çıkar gruplarının amaçları doğrultusunda bu mesleğe işlevsiz hale getirmek büyük hasarlara sebebiyet verecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB'den Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 P*K'lı Etkisiz Hale Getirildi

MSB'den Pençe-Kilit Operasyonu'nda 3 P*K'lı Etkisiz Hale Getirildi