Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda 'Para Sayma' Görüntüleri: 22 Sanık Yargılanacak

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda 'Para Sayma' Görüntüleri: 22 Sanık Yargılanacak

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntüleriyle ilgili olarak 22 sanık, 25 Eylül'de yargılanacak. İddianamede usulsüz bağış toplama ve taşınmaz satın alma işlemlerine dair detaylar yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda 'Para Sayma' Görüntüleri: 22 Sanık Yargılanacak
KAYNAK: İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ‘para sayma’ görüntüleriyle ilgili olarak, aralarında eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat Şirketi Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da bulunduğu 22 sanığın 25 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkacağı açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP tarafından 2019'da başlatılan 'Bir Tuğla Da Sen Koy' isimli bağış kampanyasına ilişkin çeşitli usulsüzlükler öne sürüldü. İddianamede, bağışların kanuna aykırı şekilde toplandığı ve teslim edildiği, ayrıca 14 taşınmazın CHP’ye satışıyla ilgili işlemlerde yasalara uyulmadığı belirtildi.

Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki 14 taşınmazın, SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından CHP'ye satıldığı ve toplam bedelin 24 milyon 369 bin lira olarak tescil edildiği ifade edildi. Bu taşınmazların satın alınmasında kullanılan 15 milyon 510 bin liranın, 'Bir Tuğla Da Sen Koy' kampanyasında toplanan bağışlardan karşılandığı bildirildi.

'39 Milyon 870 Bin Lira'

İddianamede, CHP İl Başkanlığı'na taşınmazların satın alınmasında kullanılan paranın kaynakları ve ödeme şekli hakkında sorular yöneltildiği, verilen cevapta satış bedelinin 39 milyon 870 bin lira olarak belirtildiği vurgulandı. Ayrıca, bağışların usule uygun şekilde yapılıp yapılmadığına ilişkin makbuz düzenlemesi gerekliliği belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, sanıkların Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet etmekle suçlandığı ve 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildiği belirtildi. Ayrıca, usulsüz toplanan paraların hazineye kaydedilmesi ve taşınmazların hazine adına tapuya tescili için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verildiği ifade edildi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na ise CHP ve satıcı hakkında gerekli inceleme ve denetimlerin yapılması için ihbarda bulunuldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP katliam yasasını AYM'ye taşıyor! İşte başvuru tarihi

CHP katliam yasasını AYM'ye taşıyor! İşte başvuru tarihi