Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bursa'da İlginç Olay: 110 Yıllık Top Mermisiyle 25 Yıl Geçirdi

Bursa'da İlginç Olay: 110 Yıllık Top Mermisiyle 25 Yıl Geçirdi

Bursa'da yıllarca süs eşyası olarak kullanılan top mermisinin, 110 yıllık patlamamış bir bomba olduğu ortaya çıktı. Baba ve oğlu arasındaki tartışma sonucu polis devreye girdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa'da İlginç Olay: 110 Yıllık Top Mermisiyle 25 Yıl Geçirdi
KAYNAK: İHA

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 76 yaşındaki Ali Efe, yıllarca evinde süs eşyası olarak kullandığı top mermisinin patlamamış bir bomba olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşadı.
Olay, Kayapa Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Efe'nin babası Ali Efe ile tartışması sonrası meydana geldi. Hüseyin Efe, alkol aldıktan sonra babasıyla yaşadığı tartışmanın ardından, babasının evine 25 yıl önce

bulduğu 110 yıllık top mermisini bıraktı ve polisi arayarak ihbarda bulundu.

Süs Diye Aldılar, Gerçek Ortaya Çıktı

Baba Ali Efe, 25 yıl önce bir ahır yıkımı sırasında buldukları top mermisini taş zannederek süs eşyası olarak eve aldıklarını söyledi. Hatta bir arkadaşı, mermiyi ceviz kıracağı olarak kullanmayı bile düşünmüş. Yıllarca evde duran bu merminin aslında 1. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bir bomba olduğunu öğrenen Efe, olayın ciddiyetini polislerden duyunca bir şok daha yaşadı.

Polis Ekipleri Bombayı Patlattı

Babanın bilmediği tehlike, olay yerine gelen bomba imha ekiplerince kontrol altına alındı. Ekipler, patlamamış top mermisini güvenli bir alanda kontrollü şekilde imha etmek üzere el koydu. Olay sonrası konuşan Ali Efe, "Biz bunu 25 yıl önce bulduk, bomba olduğunu anlamadık. İyi ki patlamamış, burayı havaya uçururmuş" diyerek yaşadıkları şoku dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başakşehir'in Konferans Ligi Play-Off Turu'ndaki Maçının Hakemi Belli Oldu

Başakşehir'in Konferans Ligi Play-Off Turu'ndaki Maçının Hakemi Belli Oldu