Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Bakan Yerlikaya: 32 ilde Narkogüç operasyonlarında 210 şüpheli şahıs yakalandı

Bakan Yerlikaya: 32 ilde Narkogüç operasyonlarında 210 şüpheli şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli olarak 32 ilde gerçekleştirilen "Narkogüç" operasyonlarına ilişkin olarak, örgüt liderliğini yabancı uyruklu Jamukhan Ulus'un yaptığı uyuşturucu kaçakçılığı şebekesi dahilinde 210 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Yerlikaya: 32 ilde Narkogüç operasyonlarında 210 şüpheli şahıs yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara merkezli olarak 32 ilde gerçekleştirilen "Narkogüç" operasyonlarına ilişkin olarak, örgüt liderliğini yabancı uyruklu Jamukhan Ulus'un yaptığı uyuşturucu kaçakçılığı şebekesi dahilinde 210 şüpheli şahsın yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun ayrıntılarını şu şekilde paylaştı:

"Örgüt liderliği çökertildi. Milletimizin destek ve dua desteğiyle uyuşturucu kaçakçıları ve organize suç örgütleri üzerine giderek nefeslerini keseceğiz. Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ankara merkezli 32 ilde suç işlemek amacıyla örgüt kurup yöneten, uyuşturucu ticareti yapmak için yerleşim yerlerine uyuşturucu bırakıp, banka hesaplarına para yatırarak uyuşturucu ticareti yapan, suçtan elde edilen mal varlığını aklamaya çalışan, çıkar amaçlı suç örgütünün liderleri ve üyelerine yönelik eş zamanlı Narkogüç operasyonunu gerçekleştirdi.

AW072335_01

Operasyonlar kapsamında 353 adrese baskın düzenlendi

32 ilde eşzamanlı olarak yapılan operasyonlara 42 Özel Harekat personeli, 2 helikopter, 1 İHA, 29 narkotik dedektör köpeği ile birlikte toplamda 680 ekip ve 2,294 personel katıldı. Operasyonlar kapsamında 353 adrese baskın düzenlendi. Operasyon sonucunda Ankara'da 135, diğer 31 ilde ise 75 olmak üzere toplam 210 şüpheli şahıs yakalandı ve gözaltına alındı. Bu operasyonlar, MASAK Başkanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüldü ve lider ve yönetici kadronun tüm taşınır/taşınmaz haklarına ve mali kurumlardaki hesaplarına el konuldu. İlk değerlendirmelere göre operasyon sonucunda 33.5 kilogram uyuşturucu madde, 6,659 adet uyuşturucu hap, 3 tabanca, 79,238 dolar, 36,500 euro ve 249,701 Türk Lirası ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda suç örgütünün yönetici kadrosu etkisiz hale getirildi. Operasyonlara katılan cesur polislerimizi tebrik ediyorum. Allah yardımcınız olsun, yollarınız açık olsun."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süte gece yarısı zam geldi! Market fiyatları hemen değişti

Süte gece yarısı zam geldi! Market fiyatları hemen değişti