Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş AYM'den Can Atalay kararı!

AYM'den Can Atalay kararı!

Son dakika gelişmesine göre, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından yapılan açıklamada, Can Atalay'ın başvurusunun birinci bölümde görüşüldüğü ve oy birliği ile Genel Kurul'a sevk edildiği belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AYM'den Can Atalay kararı!


Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay milletvekili Can Atalay hakkında verilen ihlal kararının uygulanmaması sebebiyle ikinci başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi (AYM), bu ikinci başvuruyu oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk etme kararı aldı.

AYM, Atalay hakkındaki ihlal kararının uygulanmamasına yönelik yapılan ikinci başvuruyu değerlendirdi. Konuyla ilgili alınan kararda, "Can Atalay başvurusu birinci bölümde oy birliği ile Genel Kurul'a sevk edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

DAVADA NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın, milletvekili seçilmesi nedeniyle yargılamasının durdurulması ve tahliye edilmesi talebiyle yapılan başvuru, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından reddedilmişti. Atalay'ın avukatları, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği iddiasıyla Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunmuştu. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurunun ardından devam eden süreçte, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında Can Atalay'a verilen 18 yıl hapis cezasını onaylamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rihanna’nın Türkiye Ziyareti: Hayranları Heyecanla Bekliyor

Rihanna’nın Türkiye Ziyareti: Hayranları Heyecanla Bekliyor