Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Ateş Serbest-2023 tatbikatında: Hedefler tam isabetle vuruldu

Ateş Serbest-2023 tatbikatında: Hedefler tam isabetle vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "Ateş Serbest 2023" faaliyetinde hedefler tam isabetle vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ateş gücünü sergilediği “Ateş Serbest 2023” faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ateş Serbest-2023 tatbikatında: Hedefler tam isabetle vuruldu
KAYNAK: İHA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "Ateş Serbest 2023" faaliyetinde hedefler tam isabetle vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ateş gücünü sergilediği “Ateş Serbest-2023” faaliyetinin Seçkin Gözlemci Günü, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu’nun katılımıyla Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Sakarya Kışlası’nda gerçekleşti.

"Seçkin Gözlemci Günü: Milli Savunma Bakanı ve Komutanlar Katıldı"

TSK’nın ateş gücünü göstererek caydırıcılık sağlamayı, envanterindeki silahların hedefteki etkisini göstermeyi ve kuvvetler arası ateş desteğinin koordinasyonunu geliştirmeyi amaçlayan ortak faaliyete Kuvvet Komutanlıkları ve Özel Kuvvetler Komutanlığından pek çok personel katıldı.

Faaliyette TSK envanterinde bulunan silah sistemlerinin 50’si sergilenirken, 42 silah sistemi de aktif olarak atışlarda kullanıldı. Öte yandan faaliyette yerli üretim silah ve sistemler de kullanıldı. MPT-55, MPT-76, KNT-76 ve Bora-12 keskin nişancı tüfekleri, Kargu vurucu İHA, T-129 Atak, Korkut hava savunma gibi yerli silah ve sistemler yer aldı. Ayrıca AKIN TİCA, SAR MT-D makineli tüfek ve 8,59 mm KN-12 keskin nişancı tüfeği ilk defa gösterime çıktı.

Tatbikat öncesi ise TSK envanterinde bulunan silah sistemleri sergilendi. TSK mensuplarınca silah sistemleri hakkında bilgiler verilirken, envantere yeni giren Hisar A, Hisar O gibi hava savunma sistemleri ve Boran çekili obüs gibi ürünler de sergi alanında yer aldı.

Yerli Silah ve Sistemlerin Başrolde Olduğu Faaliyet

Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli üretim silah ve sistemlerin ön planda olduğu "Ateş Serbest-2023" faaliyetinde MPT-55, MPT-76, KNT-76 ve Bora-12 keskin nişancı tüfekleri, Kargu vurucu İHA, T-129 Atak, Korkut hava savunma gibi yerli silah ve sistemleri tanıttı.

Tatbikat Öncesinde Silah Sistemlerinin Sergilenmesi

Faaliyet öncesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan silah sistemleri sergilendi. Yeni giren hava savunma sistemleri ve Boran çekili obüs gibi ürünler de sergi alanında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Toroslar Belediyesi kültür ve taziye evi çalışmaları

Mersin Toroslar Belediyesi kültür ve taziye evi çalışmaları