Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Atatürk’e hakaret etti beğeni aldı

Atatürk’e hakaret etti beğeni aldı

Sosyal medyada Atatürk’e hakaret içeren paylaşımda bulundu. Paylaşıma tepki büyüyor. Atatürk’e ne dedi? Paylaşım ne? Detaylar haberde.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk’e hakaret etti beğeni aldı

Kamer Durdu/Akdeniz Gerçek

Sosyal medya da kaydırmalı gönderi atmak akım haline geldi. Akıma katılanların sayısı artıyor. Fakat bazı kullanıcılar akımı çirkin sözler ekleyerek suç işliyor. Sosyal medyada bu tarz davranışlar nedeniyle uygulamanın kapatılmasını binlerce yurttaş istiyor.

Bir sosyal medya kullanıcısı, “şimdi ** göreceksiniz” diyerek Atatürk’e hakaret etti. Paylaşımı tepki toplarken 30 binin üzerinde beğeni alması da kullanıcılar tarafından tepkiye neden oldu.

Daha önce de yaşandı

Sosyal medyada isminin Özge olduğu öğrenilen kadın, Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret ve ağır sözler sarf ettiği bir video yayınlamıştı. Bu yakışıksız harekete karşı büyük tepki gösteren kullanıcılar, şahsın yakalanması için harekete geçilmesini istemişti.

Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve cezası

Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun veya 5816 sayılı kanun, kamuoyunda anıldığı şekliyle Atatürk'ü Koruma Kanunu, 25 Temmuz 1951'de kabul edilmiş Türkiye Cumhuriyeti kanunudur. Konusu, ülkenin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e karşı işlenecek suçlardır.

Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UÇAKTA KIBLEYİ ŞAŞTI, GÖZALTINA ALINDI

UÇAKTA KIBLEYİ ŞAŞTI, GÖZALTINA ALINDI