Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Aşırı yağışlar Karadeniz ve İç Anadolu'yu vurdu! AFAD'dan uyarı geldi

Aşırı yağışlar Karadeniz ve İç Anadolu'yu vurdu! AFAD'dan uyarı geldi

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu'da aşırı yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarının yaşandığını, Kırşehir'de bir kişinin hayatını kaybettiğini ve Kayseri'de sele kapılan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşırı yağışlar Karadeniz ve İç Anadolu'yu vurdu! AFAD'dan uyarı geldi
KAYNAK: İHA

AFAD, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda sel ve su baskınlarının yaşandığını, müdahale çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi. Kırşehir'de bir kişi hayatını kaybetti, Kayseri'de ise sele kapılan bir kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Aşırı Yağışlar Karadeniz ve İç Anadolu'yu Vurdu

Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olan aşırı yağışlar, birçok ilde sel ve su baskınlarına yol açtı. AFAD, sel ve su baskınlarıyla mücadele için bölgeye ekiplerin sevk edildiğini ve müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini açıkladı. Yağışların etkili olduğu iller arasında Kırşehir, Kayseri, Samsun ve Nevşehir yer alıyor.

Yağış Uyarıları Sonlandırıldı, Ancak Tehlike Devam Ediyor

AFAD'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji tarafından sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin için uyarıların sonlandırıldığı belirtildi. Ancak Samsun ve Ordu illerinde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam edeceği kaydedildi.

Kırşehir ve Kayseri'de Can Kayıpları ve Arama Çalışmaları

Kırşehir'de, sel sularına kapılan bir vatandaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kayseri'nin Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi'nde ise aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelanda, dere yatağında sürüklenen bir araç içerisinde olduğu düşünülen vatandaşı bulmak için 150 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından çalışmalar devam ediyor.

Samsun ve Nevşehir'de Tedbir Amaçlı Tahliyeler

Samsun'da aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi, tedbir amaçlı olarak güvenli alanlara tahliye edildi. Nevşehir'de ise sel ve su baskınlarından etkilenen 15 kişinin güvenli bölgelere nakledildiği bildirildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da servis ücretleri 54 bin TL'ye yükseldi!

İstanbul'da servis ücretleri 54 bin TL'ye yükseldi!