Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya'da tüyler ürperten işk*ncenin detayları ortaya çıktı

Antalya'da tüyler ürperten işk*ncenin detayları ortaya çıktı

Çalışmak için Şanlıurfa’dan Antalya’ya gelen Vedat Kurt, 4 yıl önce çalıştığı iş yerinde son aylarda ödemesini alamadığı maaşını talep ettiği için 3 ay boyunca iş verenlerinin ağır işk*ncesine maruz kaldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da tüyler ürperten işk*ncenin detayları ortaya çıktı
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Çalışmak için Antalya’ya gelen Vedat Kurt isimli bir genç 2020-2022 yılları arasında çalıştığı iş yerinden son aylarda alamadığı maaşını talep ettiği için 3 ay boyunca iş verenlerinin ağır işkencesine maruz kaldı.

1

Esir kaldığı süre boyunca çeşitli işkencelere maruz kaldığını söyleyen Vedat Kurt, elleri ve kolları bağlanarak darp edildiğini, dişlerinin kerpetenle çekildiğini ve vücuduna elektrik verildiğini aktardı. Günlerce susuz bırakılan ve psikolojik açıdan yıpratılan Vedat Kurt, işkence evinden kurtulduktan sonra 4 kişiden şikayetçi oldu. İşkence görüntülerinin olmasına rağmen zanlılar hakkında yargılamanın devam ettiğini ve herhangi bir tutuklama tedbirinin de uygulanmadığını söyleyen Vedat Kurt'un adalet çağrısına Antalya İnsan Hakları Derneği sessiz kalmadı.

1

ADALET İÇİN HAYKIRDI

Gazeteci Mehmet Yetim’in paylaşımıyla Türkiye gündemine oturan 3 aylık esaretin detaylarını paylaşan Vedat Kurt, ¨Bundan 4 yıl önce Antalya'da Antepli Ahmet Usta denilen bir oto bakım atölyesinde işçi olarak çalışıyordum. 2 yıl boyunca son aylara ait olan alamadığım maaşımı istediğim için ortak olan 4 kişi olan A.T., O.T., S.T. ve A.A. tarafından türlü türlü işkencelere maruz kaldım. 3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrikle, dayakla sopayla işkencelere maruz kaldım ve en son olarak ise kerpetenle dişlerim çekildi. Ve dahası ağzıma türlü türlü böcekler konularak zorla yedirildi. Tüm bunları bana yapan 4 kişi 3 ay boyunca beni izbe bir odada rehin aldı. Yaralarım biraz iyileştikten sonra onlarından elinden kaçarak karakola gittim ve bana işkence yapanlardan şikayetçi oldum. İşkence görüntüleri, 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan çıkıyor. Bana reva görülen bu işkenceleri yapanlar ortada o kadar delil, bilgi ve görüntü olmasına rağmen ellerini ve kollarını sallayarak toplum içinde gezmeye devam ediyor. Şikayetçi olmaya devam edeceğim. O kadar duruşma oldu ama maalesef bu şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 2 ay sonra yine duruşmamız olacak ama bu şahıslar hala beni arayarak şikayetimden vazgeçmemi istiyor. Ben bir vatandaş olarak Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum" diyerek adalet için haykırdı.

ANTALYA DOSYANIN TAKİPÇİSİ

Antalya'da meydana gelen menfur olayın takipçisi olduklarını söyleyen Antalya İnsan Hakları Derneği Üyesi Avukat Irmak Yaman, ¨Dosya hala derdest Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Dosyadaki iddialar çok ciddi ve korkunç. Mağdur genç bu dosyada destek görmek istiyor. Çünkü yapılan yargılama sürecinde savunma hakkını etkin bir şekilde kullanamadığından bahsetti. İlk şikayetlerini Suruç'ta yaptığını, daha sonrasında ise Antalya’da da şikayetlerin yapıldığını belirtti. Savcılık dosya süreci yetkisizlik ve birleştirme kararları sebebiyle uzun sürdü. Kovuşturma sürecinde ise yine görevsizlik kararlarıyla sürecin uzadığını gördük¨ dedi. Sanıkların tahliye olduğunu doğrulayan Irmak Yaman, ¨Henüz bir tutuklama yok. Dosya süreci başında kısa bir süre tutuklanmışlar” dedi. Irmak Yaman, meydana gelen olayda Antalya İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ve Antalya Barosu’nun dosyayı takip ettiklerini söyledi

Irmak yaman

İNSANLIK DIŞI BİR MUAMELE

Yaşanan esarette ağır işkencenin yıpratıcı izlerinin sürmekte olduğunu söyleyen Yaman, ¨Bu mide bulandıran olay eziyettir, insanlık dışı bir muameledir ve insan onuruna aykırıdır. Her ne olursa olsun durum, kişi, cinsiyet, ırk ve mevcut diğer bütün koşullardan bağımsız olarak eziyet insanlık suçudur. Sorumlularının tespit edilerek cezalandırılması gerekiyor¨ şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Irmağı'ndaki Boğulma Vakaları Artıyor: MATSO Başkanı Güngör'den Uyarı

Manavgat Irmağı'ndaki Boğulma Vakaları Artıyor: MATSO Başkanı Güngör'den Uyarı