Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya’da Suç Örgütü Çökertildi

Antalya’da Suç Örgütü Çökertildi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Antalya İ Emniyet Müdürü Orhan Çevik’i ağırladı. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Çevik, “Esnafı bıktıran, haraç alan, sokak eşkıyası, huzursuzlukları, cebir, şiddet, baskı uygulayan insanlara yıldıran bir grubu yapmış olduğumuz operasyonlardan bu örgüt tamamen ama tamamen sildik” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Suç Örgütü Çökertildi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya (Alanya) merkezli Adana ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-32” operasyonlarında, elebaşılığını İsmail Süner’in yaptığı organize suç örgütünün çökertilmesine ilişkin gözaltı sayısının 12’ye yükseldiğini bildirdi.

Whatsapp Görsel 2024 01 23 Saat 16.03.41 D378C823

Operasyon Detayları

Çevik, “Esnafı bıktıran, haraç alan, çöken, sokak eşkıyası işte. İş yeri kurşunlayan, insanların görüntülerini alıp tehdit eden, nemalanan, huzursuzluk veren, cebir, şiddet, baskı uygulayarak insanları yıldıran bir grup” dedi.

HEPSİNİ İZLİYORUZ

İnterpol işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlara da değinen Çevik, 2023 yılında 96 kişinin İnterpol tarafından arandığını ve bu şahısların yakalanarak ülkelerine teslim edildiğini ifade etti. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede elde ettikleri başarıları detaylandıran Çevik, 44 operasyon sonucunda 68 organizatörün gözaltına alındığını ve 21 tanesinin tutuklandığını belirtti. Ayrıca, bin 153 düzensiz göçmenin içinde yer alan 625 kişinin sınır dışı edildiğini ve takiplerin devam ettiğini aktardı. Çevik, “Alanya'da bu ‘Adanalılar Grubu’ dediğimiz İsmail Sümer isimli şahsın, örgüt liderliğini yaptığı bir operasyon yaptık. Antalya merkezli bizim toplam 12 göz altımız var. Esnafı bıktıran, haraç alan, sokak eşkıyası, huzursuzlukları, cebir, şiddet, baskı uygulayan insanlara yıldıran bir grubu yapmış olduğumuz operasyonlardan bu örgüt tamamen sildik çöp ettik. Tabiri caizse kafasını kaldıranın ensesindeyiz. Biz bu göçmen kaçakçılarına yönelik 2023 itibariyle 44 operasyon gerçekleştirdik. Zaten bu operasyonda önemli olan organizatör dediğimiz kişilere yönelik yakalamalarımızdı. Bundan da 68 organize hakkında, gözaltı yaptık. 21 tanesi tutuklandı. 26’sı adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Bin 153 yakalanan düzensiz göçmen içerisinde 625’i  sınır dış edilen düzensizlik göçmenler yer arıyor. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor adli kontrol verildi veya serbest kaldı diye peşini bırakmış değiliz. Anbean hepsini izliyoruz” dedi. 
 

Whatsapp Görsel 2024 01 23 Saat 16.03.41 72A2B97C

HUZUR SAĞLANDI

Kıyılara vuran cesetlerle ilgili konuşan Çevik, “Kıbrıs’ta da 4-5 ceset vurmuş. Üzerindeki kıyafetlerden, ayakkabılardan Suriye imalatı olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla o yönde bir değerlendirmemiz var. İlgili birimlerde konu ciddi bir şekilde takip ediliyor. Sahil Güvenlik Deniz Polisi araç gereçleriyle sürekli denizde tarama halinde, çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar rastlayamadık ancak daha öncesi kıyıya vurma şekliyle ortaya çıkarabildik. Uluslararası sularda devletimiz tüm imkanlarıyla, ilgili devletlerle birlikte koordineli bir şekilde yürütecektir diye düşünüyorum” dedi. Narkotikle mücadelede de önemli başarılar elde ettiklerini dile getiren Çevik, 2023 yılı içinde 8 bin 569 operasyon gerçekleştirdiklerini ve bu operasyonlarda toplamda 538 kilo esrar, 147 kilo eroin, 61 kilo metamfetamin, 18 kilo kokain, 8 kilo sentetik kanunu binoip, 80 bin 669 adet ekstazi ve 308 bin 305 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, organize suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyonlar hakkında bilgi veren Çevik, çete liderleri ve sokak eşkıyalarına yönelik operasyonlar sonucunda şehirdeki huzursuzluğun sona erdiğini ifade etti. Çevik, özellikle haraç alan çete liderlerine yönelik yapılan operasyonlarda önemli başarılar elde ettiklerini ve huzurun sağlandığını belirtti.
 

Halkın Güvenliği İçin Kararlılık

Çevik, “Bir tek kişi kalmayıncaya kadar bu sokak eşkıyalarından, serserilerinden vatandaşımızı kurtarmaya kararlıyız” diyerek halkın güvenliği için gösterdikleri kararlılığı vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor Antalyaspor maçının hazırlıklarını bitirdi

Sivasspor Antalyaspor maçının hazırlıklarını bitirdi