Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Aksaray Jandarması Dronlarla Barajlarda Can Kurtarıyor

Aksaray Jandarması Dronlarla Barajlarda Can Kurtarıyor

Aksaray'da yaz mevsimiyle birlikte artan barajlarda boğulma vakalarını önlemek amacıyla jandarma ekipleri harekete geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksaray Jandarması Dronlarla Barajlarda Can Kurtarıyor
KAYNAK: İHA

Aksaray'da yaz mevsimiyle birlikte artan barajlarda boğulma vakalarını önlemek amacıyla jandarma ekipleri harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekipleri, havadan dronlarla ve karadan araçlarla barajları sürekli olarak denetliyor ve tehlike arz eden durumlara hızlı müdahale ediyor.

A W246567 09

Dronlarla Etkili Denetim

Özellikle dronlarla yapılan devriye faaliyetleri sayesinde jandarma ekipleri, suya giren veya girmeye çalışan vatandaşları tespit edip anında müdahale ederek can kurtarıyor. Son olarak, bir çocuk ile suya girmeye hazırlanan 2 genç, dron kamerası tarafından tespit edilerek güvenli bir şekilde sudan çıkarıldı.

A W246567 08

Vatandaşlar Bilinçlendiriliyor

Jandarma ekipleri sadece müdahale etmekle kalmıyor, aynı zamanda barajların tehlikelerini anlatarak çevredeki vatandaşları bilinçlendiriyor. Eğitim faaliyetleri kapsamında da baraj ve gölet çevrelerinde bulunan vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapılıyor.

A W246567 05

Vatandaşlar Uyarıyor

Bölge halkı da jandarma ekiplerinin önemli çalışmalarına destek veriyor. Mehmet Mercan, "Jandarmamız görevini yapıyor. Biz de vatandaşları uyarmaya çalışıyoruz. Bu sulara girilmemeli, tatlı su her zaman için tehlikeli olabilir" derken, diğer bir vatandaş Cumali Öz ise, "Jandarma günlük devriye atıyor, boğulma vakalarını önlemek için ellerinden geleni yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Levent Ümit Erol Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Levent Ümit Erol Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?