Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş “AKP uy*şturucuyla mücadelede yetersiz”

“AKP uy*şturucuyla mücadelede yetersiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık yayınladığı raporunda Birleşmiş Milletler Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu’nun Türkiye için yayınladığı raporu örnek göstererek AKP iktidarının uy*şturucuyla mücadelesinin yetersiz olduğunu belirtti. Toprak, “Küresel uy*şturucu trafiğinin en ö nemli geçiş noktası haline geldiğinin BM raporuyla tespit edilerek ve dünyaya duyurulmasında en büyük etken iktidarın mücadeledeki yetersizliğidir” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“AKP uy*şturucuyla mücadelede yetersiz”

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, haftalık raporunda “Birleşmiş Milletler Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (International Narcotic Control Board-INCB), 9 Mart’ta yayınladığı 2022 Raporunda; Türkiye’nin kokain, eroin, esrar, metamfetamin vb. birçok uy*şturucunun Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına ulaştırılmasında küresel merkez ve geçiş noktası haline geldiği, vurgulanıyor. Türkiye’nin uluslararası uy*şturucu trafiğinin en önemli küresel geçiş noktalarından birisi haline geldiğini içeren Birleşmiş Milletler (BM) Narkotik Kontrol Kurulu’nun 2022 Raporu ülkemizin saygınlığı, uluslararası alandaki algısı açısından son derece üzücüdür. Türkiye’nin küresel uy*şturucu ticareti ve pazarlanmasında ana aktörlerden birisi olduğunun 160 sayfalık BM raporunda geniş şekilde yer alması, iktidarın uy*şturucuyla mücadele söylemlerinin tam aksini yansıtmaktadır” ifadelerini kullandı.

“UY*ŞTURUCU TİCARETİ SALGIN SEVİYESİNDE”

“Ülkemizin uluslararası uy*şturucu baronlarının, sanal bahisçilerin küresel suç örgütleri ve mafya yapılanmalarının adresi haline gelmesi, yasa dışı güçlerin mücadele ve silahlı çatışmalarının aleni şekilde sokaklara taşması gündelik sıradan olaylar haline geldi” diyerek güvenlik zafiyeti olduğunu belirten Erdoğan Toprak, “BM uy*şturucu raporunda, Güney Amerika’dan Türkiye’ye yönelik kokain trafiğinin büyük miktarlara ulaştığı gerek Ekvador, Panama, Brezilya, Kolombiya gibi ülkelerden Türkiye’ye sevk edilen konteynerlerde gerekse Aliağa, Mersin, Derince vb. varış limanlarında ele geçirilen kokainlerin yakalanamayan uy*şturucunun miktarı konusunda endişeleri büyüttüğü kaydediliyor. Kokainin yanı sıra küresel ero*n kaçakçılığının yarısından fazlasının Türkiye üzerinden Balkan rotasıyla Avrupa’ya ulaştırıldığı, 2020’de COVID19 pandemisiyle uygulanan kısıtlamaların uy*şturucu miktarında düşüşe yol açmasına karşılık 2021’den itibaren başta eroin ve kokain olmak üzere uy*şturucu ticaretinin salgın öncesi seviyelere geldiği belirtiliyor. BM raporundaki rakamlara göre 2019’da 13,2 ton ero*nin yakalandığı Türkiye’de 2021 yılında bu miktarın yüzde 70 artışla 22,2 tona çıktığına dikkat çekilirken, Türkiye’nin metamfetamin kaçakçılığının ana rotalarından birisi konumuna geldiği, 2019’da 1 ton metam*etamin yakalanırken, 2020 yılında bu miktarın 4,1 tona, 2021 yılındaysa 5,5 tona ulaştığı kaydedildi” açıklamasında bulundu.

“ÖLÜMLER ARTTI”

Erdoğan Toprak, “İstanbul Havalimanı kargo terminalinde ve Türkiye sınır kapılarında 2022’nin ilk yarısında yakalanan metamf*tamin ise 1018 tona ulaştı. Türkiye’de başta metamf*tamin olmak üzere uy*şturucu kullanımındaki artışın ‘halk sağlığı için büyük bir tehdit haline geldiği, uy*şturucudan ölümlerin hızla arttığı’ belirtildi. Bunda ‘daha kolay ulaşılan, daha ucuz, sentetik uy*şturucu kullanımındaki yükselişin etkili olduğuna’ dikkat çekiliyor. Ülkemizin, dünya uy*şturucu ticaretinin ana aktörlerinden birisi olarak anılması, küresel uy*şturucu trafiğinin en ö nemli geçiş noktası haline geldiğinin BM raporuyla tespit edilerek ve dünyaya duyurulmasında en büyük etken iktidarın mücadeledeki yetersizliğidir” diye konuştu.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer’de İstiklal Marşı töreni

Kemer’de İstiklal Marşı töreni