Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 96 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidi 'Kolon kesildi' diye tahliyesini istedi

96 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidi 'Kolon kesildi' diye tahliyesini istedi

Kahramanmaraş depreminin ardından Adana'da toplam 96 kişinin hayatını kaybettiği Hasan Alpargün Apartmanı davasının ikinci duruşması görüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
96 kişiye mezar olmuştu! Müteahhidi 'Kolon kesildi' diye tahliyesini istedi
KAYNAK: İHA

Adana'nın merkez Çukurova ilçesinde Güzelyalı Mahallesi'nde meydana gelen ve 96 kişinin ölümüne neden olan 6 Şubat depreminin ardından yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı davasının ikinci duruşması Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın sanığı, tutuklu müteahhit Hasan Alpargün, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

'Kolon Kesildiği İçin Bina Yıkıldı' İddiası ve Serbest Bırakılma Talebi

Hasan Alpargün, ilk duruşmadaki savunmasını yineleyerek, 'Yasal tüm şartları sağladım. Zemin etüdü yaptırdım, iskanı zamanında aldım. Hiçbir suç ve kabahatim yoktur. İTÜ raporu da bu yöndedir. 73 yaşındayım ve hastalıklarım var, burada tedavi olamıyorum. Tahliyemi istiyorum. Benim yaptığım binada hiçbir sorun yok. Kolon kesildiği için bu bina yıkıldı' dedi. Bu iddiasının mahkeme tarafından detaylı bir şekilde incelenmesini talep eden Alpargün, serbest bırakılma talebinde bulundu.

96 Kişiye Mezar Olmuştu! Müteahhidi 'Kolon Kesildi' Diye Tahliyesini Istedi

Mahkeme Heyeti: Bilirkişi Raporu Talep Edildi, Duruşma Ertelendi

Duruşma sırasında, Alpargün'ün savunmasının ardından kayıp yakını ve dava avukatı Beşir Ekinci, 'Sanığın iddia ettiği kolon kesme iddiaları bu mahkemede tamamen çürütüldü. Bu iddia artık söz konusu değil' açıklamasında bulundu. Cumhuriyet savcısı, binanın neden yıkıldığı ve Alpargün'ün kusur durumuyla ilgili bilirkişi raporu talep etti. Mahkeme heyeti, tutukluluğun devamına ve eksik hususların giderilmesi için 27 Haziran'a kadar duruşmayı erteledi.

96 Kişiye Mezar Olmuştu! Müteahhidi 'Kolon Kesildi' Diye Tahliyesini Istedi

'Sonuna Kadar Süreci Takip Edeceğiz' - Avukat Beşir Ekinci

Duruşma sonrasında, Hasan Alpargün Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin avukatı Beşir Ekinci, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ekinci, mahkemenin sunduklarına dair detaylı bir rapor alınmasını talep ettiğini belirterek, 'Yine sanığın iddia ettiği kolon kesme iddiaları bu mahkemede tamamen çürütüldü. Bu iddia artık söz konusu değil. Biz, süreci sonuna kadar takip edeceğiz' dedi.

Kayıp Yakınları ve Müştekilerin Beklentisi

Duruşma sonrasında Alpargün Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin yakınlarından Azem Yaren Coşkun, adalet beklediklerini ifade etti. Coşkun, mahkemenin bilirkişi raporu talebinin kendilerini rahatlattığını söyleyerek, 'İnşallah hak ettiğimiz sonucu alacağız. Bu şahsın gerekli cezayı almasını bekliyoruz' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sanayi üretimi aralık ayında arttı

Sanayi üretimi aralık ayında arttı