Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Asayiş 9 Yaşındaki Yelkan'ın ölümünde 24 ay taksitli para cezası!

9 Yaşındaki Yelkan'ın ölümünde 24 ay taksitli para cezası!

Antalya'da 9 yaşındaki Yelkan Göktuğ Demirsöz'e aracıyla çarparak ölümüne neden olan Mustafa Nagnalo'ya verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının 12 bin 100 lira adli para cezasına çevrildiği ve 12 bin lira cezanın 24 taksitte ödenebileceği gündeme düşünce sosyal medyada tepkiler çığ oldu...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
9 Yaşındaki Yelkan'ın ölümünde 24 ay taksitli para cezası!

Antalya'nın Kemer ilçesinde geçen yıl meydana gelen trafik kazasında bisikletli Yelkan Göktuğ Demirsöz (9) hayatını kaybetti. Kazaya neden olan sürücü Mustafa Nagnalo, 'basit taksirle ölüme neden olma' suçundan 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı. Ancak bu ceza, 'takdiri indirim' uygulanarak 12 bin 100 liraya çevrildi ve 24 ay eşit taksitle tahsil edilebileceği belirtildi. Demirsöz Ailesi, karara tepki göstererek "Çocuğumuzun kanı da canı da satılık değil. Adalet istiyoruz" diyerek imza platformu 'change.org'da 'Yelkan için adalet istiyoruz' adı altında bir kampanya başlattı.

Kaza, geçen yıl 28 Mayıs'ta Kemer ilçesi Göynük Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Nagnalo'nun yönetimindeki otomobil, Yelkan Göktuğ Demirsöz'e çarparak onun ağır şekilde yaralanmasına ve hastanede hayatını kaybetmesine neden oldu. Tutuklanan Nagnalo, 27 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"ÇOCUĞUMUZUN KANI DA CANI DA SATILIK DEĞİL"

Dava sonucunda sanık Mustafa Nagnalo, 'basit taksirle ölüme neden olma' suçundan 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı ve bu ceza 12 bin 100 lira olarak belirlendi. Ceza 24 ay eşit taksitlerle tahsil edilebileceği gerekçeli kararda belirtildi.

Demirsöz ailesi, karara itiraz edeceklerini açıkladı ve verilen cezanın adil olmadığını savundu. Baba Mert Demirsöz, kazanın cinayet gibi olduğunu, kaza yerindeki hız kesme tümseklerinin durumuna dikkat çekerek, çocuk parkının önünde ve dar bir alanda yaşanan bu trajedinin kaza olarak nitelendirilemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, çocuğunun dağ bisikletiyle hız yapma ihtimalinin olmadığını belirtti.

yelkan

"HAKİMİN TAKDİRİNİ ETKİLEYECEK ÇOK ŞEY VAR"

Ailenin avukatı Pınar Toğaç Bulut, dava sürecinde yapılan taleplerin göz ardı edildiğini ve adil bir değerlendirme yapılmadığını ifade etti. Hakim tarafından verilen cezanın çok düşük olduğunu ve diğer delillerin de yeterince incelenmediğini dile getirdi.

"YELKAN İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

Aile, "Yelkan için adalet istiyoruz" diyerek change.org platformunda kampanya başlattı ve şu ana kadar 17 bin civarında imza topladı. Davayı takip eden aile, daha fazla destek alarak çocukları için adaletin yerini bulmasını umuyor.

9 yaşında feci bir araba kazasına kurban giden Yelkan Göktuğ için adalet istiyoruz!

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte X’in yeni terimleri

İşte X’in yeni terimleri