Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 3 eşini de öldüren adam: Ben kadın düşmanı mıyım?

3 eşini de öldüren adam: Ben kadın düşmanı mıyım?

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, daha önce iki eşini öldürmekten hüküm giyip Covid-19 tedbirleri nedeniyle serbest bırakıldıktan sonra dini nikahlı yaşadığı Mutlu Menekşe’yi öldürmekle suçlanan Necati Akpınar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 eşini de öldüren adam: Ben kadın düşmanı mıyım?
KAYNAK: İHA

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, daha önce iki eşini öldürmekten hüküm giyip Covid-19 tedbirleri nedeniyle serbest bırakıldıktan sonra dini nikahlı yaşadığı Mutlu Menekşe’yi öldürmekle suçlanan Necati Akpınar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Akpınar, suçu reddederek, “Ben kadın düşmanı mıyım?” dedi.

31 Aralık 2022 tarihinde Saruhanlı ilçesinde dini nikahlı eşi Mutlu Menekşe’yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Necati Akpınar'ın yargılandığı davada sonuç belli oldu. Saruhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianameye göre, daha önce 2 eşini öldürdükten sonra Covid-19 izniyle tahliye olan Akpınar, birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Mutlu Menekşe'yi öldürmekle suçlanıyordu. Akpınar’a "Eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme" suçundan dava açıldı.

Ben Kadın Düşmanı Mıyım2

İşkence Belirtileri Ortaya Çıktı

Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinde Mutlu Menekşe'nin cenazesi üzerinde yapılan otopsi bulgularında, sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, darbeler, omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit edildi. Ancak sanık, suçlamaları kabul etmeyerek Menekşe'nin sürekli hastaneye gittiğini ve olay günü kendisini iyi hissetmediğini savundu.

Ben Kadın Düşmanı Mıyım3

Mahkemeye SEGBİS ile Bağlanarak Savunma: Suçsuzum, Kadın Düşmanı Değilim

Mahkeme sürecinde Mutlu Menekşe’nin kızı Gaye Yıldız, Necati Akpınar’ın kızı Alev Sevindik, avukatlar ve kadın derneklerinin temsilcileri de duruşmada hazır bulundu. Sanık Necati Akpınar, duruşmaya SEGBİS yöntemiyle bağlanarak suçu reddetti. Olay gününe dair yaşananları anlatan Akpınar, "Kendisinin sağlık sorunları vardı. Olayın yaşandığı gün ‘ben kendimi iyi hissetmiyorum’ dedi. Akşamüstü eve geldiğimde aynı bıraktığım gibi buldum. Seslendim, cevap vermedi. Yan yatırdım, yüzü morarmıştı. Kızımı çağırdım, kızım da bana dedi ki ‘eski sabıkalısın, sana kimse inanmaz’ dedi. Sana inanmazlar, bunu göm dedi. Vücudundaki yanıklar banyoda düşüp sıcak suyun altında yanmıştı. Ama morluklardan haberim yoktu. Kızım suç senin üstüne kalır deyince ne yapacağımı bilemedim. Daha önceden açılmış su çukuru vardı, oraya götürmeye karar verdim. Kızım da bana yardım etti. El arabasıyla götürdüm, çukura koyarken kafası çarptı, boynunun üstüne düştü. Çukura yatırdım, üstünü kapattım. Gittim eve uyudum. Benim bu kadını öldürmek için bir sebebim yok” ifadelerini kullandı.

Ben Kadın Düşmanı Mıyım4

Mahkeme Kararı ve Açıklamalar: Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Sanık Necati Akpınar’ın kızı Alev Sevindik de tanık olarak duruşmaya katıldı ve tanıklık yapmaktan korktuğunu ifade etti. Sevindik, “Ben gittiğimde babam ‘Ben yapmadım’ dedi. Ben ‘ambulansı arayalım’ dedim ama daha önce iki kadını öldürdüğü için ‘Bana inanmazlar’ dedi. Daha sonra zaten babamı ben ihbar ettim. Kadın zaten bir haftadır yatıyordu, vücudundaki yanıklardan ve morarmalardan dolayı. Vücudunda darp izleri vardı. ‘Bunu götüreceğiz, gömeceğiz yardım edeceksin’ dedi. Benim için hiç kolay değil. Annemi öldüren kişinin yanında olmak. Ben yanında olmasam kardeşlerime, çocuklarıma bulaşacak. Yanına gelip gitmesem onlara sarabilir” şeklinde duygusal ifadeler kullandı.

Ben Kadın Düşmanı Mıyım5

Mahkeme sonrasında savcının mütalaasıyla birlikte Necati Akpınar’a "Eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanığın iyi hal ve takdir indiriminden yararlanmamasına karar verildi. Açıklamalarda bulunan Mutlu Menekşe'nin kızı Gaye Yıldız ve avukatı Yalçın Arcak, adaletin sağlandığını ifade ederek, “Annemizin kanı yerde kalmadı” dedi.

Ben Kadın Düşmanı Mıyım7

Ben Kadın Düşmanı Mıyım6

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünün üretimini hızlandırdı

Apple Vision Pro karma gerçeklik gözlüğünün üretimini hızlandırdı