Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Selanik mübadillerinin Antalya'ya gelişinin 100'üncü yılı! Denize karanfil bıraktılar

Selanik mübadillerinin Antalya'ya gelişinin 100'üncü yılı! Denize karanfil bıraktılar

Antalya'da düzenlenen Selanik mübadillerinin 100. yıl etkinliğinde duygusal anlar yaşandı. Törende, geçmişe yapılan bir vefa örneği olarak denize kırmızı karanfiller bırakıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Antalya'da, Selanik mübadillerinin kente gelişinin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen törende, duygusal anlar yaşandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, denize kırmızı karanfiller bırakılmasıyla son buldu.

Mübadil Torunu Dr. Abdurrahim Kaplan'dan Duygusal Anlatım

Törene katılan mübadil torunu Dr. Abdurrahim Kaplan, rahmetli dedesinin vasiyetini yerine getirmenin gururunu yaşadı. 26 Şubat 1924'te Ümit Gemisi ile başlayan yolculuğunun üzerinden tam 100 yıl geçtiğini belirten Kaplan, dedesinin kendisine olan ricayı paylaştı.

A W154674 03

100 Yıl Önceki Yolculuğun Anısına Saygı Duruşu

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe 100'e yakın mübadil yakını katıldı. İstiklal Marşı eşliğinde yapılan saygı duruşu, geçmişe duyulan özlemi simgeliyordu.

Vasiyetin Yerine Getirilmesi

Dr. Abdurrahim Kaplan, dedesinin kendisine yaptığı vasiyeti hatırlatarak, 100. yıl etkinliğine katılan herkese teşekkür etti. "Verdiğim sözü tuttuğum için çok mutluyum" diyen Kaplan, bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

A W154674 02

Anma Töreninde Lokma İkramı ve Fotoğraf Çekimi

Konuşmaların ardından katılımcılar birlikte fotoğraf çektirdi ve Selanik mübadillerinin anısına denize kırmızı karanfiller bıraktı. Anma töreninde ayrıca lokma ikramı da yapıldı, katılımcılar arasındaki dayanışma ve birliktelik bir kez daha gözler önüne serildi.

A W154674 01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Can Uzun milli takım tercihini açıkladı

Can Uzun milli takım tercihini açıkladı