Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Antalya'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Antalya'da 19 Eylül Gaziler Günü, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve Vali Şahin'in ziyaretleri ile kutlandı. İşte detaylar....

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da 19 Eylül Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı
KAYNAK: İHA

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik unvanı ve Mareşal rütbesi verilmesinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Antalya'da düzenlenen törenler ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu

Antalya'da Gaziler Günü kapsamında ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Benim Gazim" adlı şiir seslendirildi. Etkinlikler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin Sezer’in konuşmasıyla sona erdi.

Vali Şahin'den Gazilere Ziyaret

Gaziler Günü kapsamında Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. Gazileri evlerinde de ziyaret eden Vali Şahin, onlarla sohbet ederek, şehit ve gazilerin vatan için verdiği mücadeleye vurgu yaptı. Şehitlerin ve gazilerin ruhlarına ithafen Muratpaşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu.

Gaziler Onuruna Düzenlenen Yemek

Antalya Ordu Evi'nde gaziler ve aileleri için düzenlenen yemekte konuşan Vali Şahin, gazilerin ve şehitlerin bıraktığı mirasın önemine dikkat çekti. Vatan için mücadele eden kahraman nesillerin bu toprakları gelecek kuşaklara bıraktığını belirten Vali Şahin, "15 Temmuz, Çanakkale ve Sakarya ruhu ile gazilerimiz gençlerimize ilham kaynağı olmaktadır," dedi.

Törene Geniş Katılım

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Basri Erkuzu, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çeşitli protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda gazi ve vatandaş katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bolu'da Maden Ocağında Feci İş Kazası: 1 İşçi Hayatını Kaybetti

Bolu'da Maden Ocağında Feci İş Kazası: 1 İşçi Hayatını Kaybetti