Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Elmalı'da Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

Elmalı'da Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’nın Yuva Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketinin ardından temizlik ve hasar tespit çalışmalarına hız verdi. Ekipler, vatandaşların taleplerini dinleyerek bölgedeki ihtiyaçlara çözüm üretmeye devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Elmalı'da Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’nın Yuva Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketinin ardından temizlik ve hasar tespit çalışmalarına hız verdi. Ekipler, vatandaşların taleplerini dinleyerek bölgedeki ihtiyaçlara çözüm üretmeye devam ediyor.

Yuva Mahallesi Sel Felaketinden En Çok Etkilenen Bölge Oldu

Hafta sonu etkili olan sağanak yağış, Elmalı ilçesinde birçok mahallede ani su baskınlarına yol açtı. Bu baskınlardan en çok etkilenen bölge ise Yuva Mahallesi oldu. Ballık Dağı yamacına kurulan mahallede, dağdan gelen güçlü sel suları bazı evlere ve tarım arazilerine zarar verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve ASAT ekipleri, afetin yaşandığı ilk andan itibaren hızlı müdahalede bulunarak selin etkilerini en aza indirmeye çalıştı.

Büyükşehir Ekiplerinden Yoğun Çalışma

Afet sonrası temizlik çalışmalarını tamamlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Tarımsal Dairesi Başkanlığı ekipleri, sahada hasar tespit çalışmalarına başladı. Sel sularının zarar verdiği evler, ahırlar ve tarımsal alanlarda detaylı incelemeler yapılarak, zarar gören eşyalar ve ürünler kayıt altına alındı. Ekipler, yaşanan olumsuzlukları en kısa sürede bertaraf etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

“Yaralarımızı Birlikte Saracağız”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, sel afetinin hemen ardından bölgeye hızlı müdahale ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Yuva Mahallemizdeki sel afetinin ardından itfaiye ve ASAT ekiplerimiz hızla bölgeye intikal etti. Sel sularının daha fazla zarar vermemesi için gerekli önlemleri aldık ve başarılı bir ilk müdahale sağladık. Ne yazık ki bazı evlerde maddi hasarlar meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi olarak afetten zarar gören 11 hanede hasar tespit çalışmaları yaptık. Muhittin Böcek Başkanımızın talimatlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı birlikte saracağız."

Vatandaşlardan Destek Teşekkürü

Yuva Mahallesi Muhtarı Hüseyin Demir, yaşanan sel felaketinin ardından Büyükşehir Belediyesi'nin yardımlarını esirgemediğini belirterek, "Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Ancak bazı evler ve ahırlar su altında kaldı. Belediyemiz yollarımızı temizledi, taşkın olan deremizi düzenledi. Hayvancılık yapan komşularımızın zararları oldu, besihanelerimizde ekipler hasar tespit çalışmaları yaptı ve bize yardımcı oldular. Bu süreçte bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz," dedi.

Belediye Başkanı'ndan Geçmiş Olsun Mesajı 

Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öztürk, “Yuva Mahallemizde pazar günü etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel felaketinin ardından tüm ekiplerimiz temizlik çalışmalarını durmaksızın gerçekleştiriyor.Sel felaketinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadellerini kullandı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avro Bölgesi'nde krediler yüksek faizlerle duraklıyor

Avro Bölgesi'nde krediler yüksek faizlerle duraklıyor