Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da tarih ve manzara buluşuyor

Antalya'da tarih ve manzara buluşuyor

Antalya'da, Hıdırlık Kulesi çevresinde yürütülen Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi ile tarih ve manzara bir araya geliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da tarih ve manzara buluşuyor
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi', tarih ve manzarayı buluşturarak bölgeyi kültürel ve turistik açıdan canlandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında hummalı bir çalışma sürerken, teknik çalışmalar ilerliyor ve yeni arkeolojik bulgular gün yüzüne çıkıyor.

Antalya'da tarih ve manzara buluşuyor

Tarihi Mirası Koruma Yolunda Adımlar

Antalya'nın kültürel mirası arasında önemli bir yere sahip olan Hıdırlık Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından kültürel ve turistik bir cazibe merkezi haline getirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 2020 yılında başlatılan arkeolojik kazı çalışmaları, bölgede antik dönem kalıntılarını ve yapılarını gün yüzüne çıkardı.

Antalya'da tarih ve manzara buluşuyor

Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında alanda restorasyon ve konservasyon işleri titizlikle gerçekleştiriliyor. Kulenin çevresindeki alanın yenilenmesi için ahşap ve cam zemin kaplamaları yapıldı, taşıyıcı kolonların çelik imalat montajları tamamlandı ve antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajı gerçekleştirildi.

Hıdırlık Kulesi Seyir Terası Projesinde Yoğun Çalışma (2)

Arkeolojik Kazı ve Konservasyon

Antalya Müze Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği (KUDEB) denetiminde yürütülen proje kapsamında, tarihi kalıntıların konservasyon çalışmaları sürerken, arkeolojik kazı çalışmaları da titizlikle devam ediyor. Son olarak, kulenin güney kısmında tarihi bir yapı ve desenli taban mozikler gün yüzüne çıkarıldı ve uzmanlar tarafından konservasyon çalışmaları yapılmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DE*Ş Üyesi Yolcu Otobüste Jandarma Tarafından Yakalandı

DE*Ş Üyesi Yolcu Otobüste Jandarma Tarafından Yakalandı