Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya’da Tarihi Rekor: Avusturyalı Sporcu Franz Müllner’den Dünya Rekoru

Alanya’da Tarihi Rekor: Avusturyalı Sporcu Franz Müllner’den Dünya Rekoru

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Avusturyalı sporcu Franz Müllner tarihe geçecek bir başarıya imza attı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya’da Tarihi Rekor: Avusturyalı Sporcu Franz Müllner’den Dünya Rekoru
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Avusturyalı sporcu Franz Müllner tarihe geçecek bir başarıya imza attı. Müllner, dünyanın en büyük gezi teknesi olma unvanına sahip olan ve 1300 ton ağırlığında bulunan 'Legend Big Kral' isimli günübirlik gezi teknesini 11 metre 30 santim hareket ettirerek dünya rekoru kırdı.

Teknenin Özellikleri ve Rekor Mesafesi

Franz Müllner’ın rekor denemesi, Alanya'nın Türkler Mahallesi'nde bulunan iskelede gerçekleştirildi. 5 katlı, 80 metre uzunluğunda ve 1300 ton ağırlığındaki 'Legend Big Kral' teknesini bu mesafeye çekerek Asya kıtasında yeni bir rekor elde etti. Müllner, 2023 yılında 81 tonluk bir treni 11 metre çekerek daha önce de birçok dünya rekoru kırmıştı ve bu başarı Record Institute Deutschland (RID) tarafından kayıt altına alındı.

A W268061 02

Müllner’ın Açıklamaları

Rekor denemesi sonrası açıklamada bulunan Franz Müllner, Alanya’da rekor kırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Müllner, “Bu rekoru kırdığım için çok mutluyum. Ayrıca bu rekoru Alanya’da kırmak beni daha da sevindiriyor. Asya’da kırdığım 4’üncü rekor oldu. Kendimi gayet iyi hissediyorum, bacaklarımda yüzde 80, kollarda ise yüzde 20 ağrı hissettim. Yük tamamen bacak kaslarıma bindi ama genel olarak rahat bir şekilde tekneyi çektim. Rekoru Guinness Dünya Rekorlar Kitabı ve Almanya’nın Record Institute Deutschland için gerçekleştirdim. Yaklaşık 25 yıldır rekor denemeleri yapıyorum ve Alanya’da gerçekleştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

Tekne Sahibinin Görüşleri

Rekor denemesinin Alanya’da yapılmasının turizm açısından önemli olduğunu vurgulayan tekne sahibi Hasan Çavuşoğlu ise, “Böyle bir sporcunun Alanya’mıza gelip bizim teknemizi seçerek rekor denemesi yapması bizi çok mutlu etti. Bugün rüzgarın olması da büyük bir şanstı, çünkü denizdeki ağırlık değil, suyun akıntısı önemli. Rüzgarın etkisi olmadan tamamen kendi gücüyle bu başarıyı elde etmesi ayrı bir başarıdır. Teknemiz tamamen çelik yapısıyla 1300 ton ağırlığındadır ve dünyada tek olan günübirlik turizm amaçlı eğlence ve korsan gemisi kategorisinde yer alıyor. Bu nedenle tekneyi çekmesi bize büyük bir gurur verdi” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan İzmir Torbalı'da satılık 2+1 daire

İcradan İzmir Torbalı'da satılık 2+1 daire