Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi

Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu öncülüğünde Kemer'de bulunan sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve Kemer halkı, Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nın halka açılması için “Kındılçeşme için büyük buluşma” etkinliğinde Kındılçeşme için tek yürek oldu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi
KAYNAK: Kemer Belediyesi / Bülten

Kemer Belediyesi’nden alınan bilgiye göre, Kemer Belediyesi Kındılçeşme Piknik ve Halk Plajı’nda toplanan ve ‘Kındılçeşme halkındır’, ‘Bir çadır da sen kur’, ‘Çocuklarımızın geleceğine dokunma’, ‘Bizleri yok saymayın’, Kındılçeşmemize dokunma’ yazılı pankartları taşıyan vatandaşlar sloganlar eşliğinde Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik tedbirleri aldı. Kındılçeşme için büyük buluşma etkinliğinde konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kındılçeşme için alanda toplanan vatandaşlara hitaben “Kemer böyle bir kalabalık görmedi hepinize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi

“KINDILÇEŞME KEMER’İNDİR VE KEMER’İN KALACAK”

Buluşmada ortak noktanın Kındılçeşme olduğunun altını çizen Başkan Topaloğlu, “Kındılçeşme Kemer’indir ve Kemer’in kalacak. 1978 yılında ben buraya geldiğimde çadırlar ve karavanlar vardı. Vatandaşların yemeklerini pişireceği yerler, bulaşık yıkayacağı yerler, çamaşırlarını yıkayacağı yerler vardı. Herkes çok mutluydu. Ben geçenlerde burayı gezdim. Terk edilmiş atıl bir durumda. Ağaçlar devrilmiş, otlar büyümüş. Böylesine dünya güzeli bir yeri kendi haline bırakamayız. Yetkililerden istediğimiz tek şey burayı Kemer Belediyesi’ne versinler. Eğer vermeyeceklerse orman tekrar kendisi çalıştırsın ve halka açılsın. Sizleri seviyoruz. Mücadelemiz devam edecek. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

“TEK İSTEĞİMİZ HALKA AİT OLMASI”

Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal ise duyarlılık gösterip Kındılçeşme için gelen herkese çok teşekkür ettiğini belirterek, “Bu kadar kalabalığın Kındılçeşmeye sahip çıktmasından dolayı çok mutluyum. Hepimizin çocukluğunun geçtiği ve Kemer için çok önemli olan Kındılçeşme’nin 22 sene önce halka kapatıldığını hepimiz biliyoruz. Bizim tek istediğimiz buranın halka ait olması" diye konuştu.

Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi

“İNŞALLAH YİNE BURADA PİKNİĞİMİZİ YAPARIZ”

Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici de 1980’li yıllara kadar Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nda Hıdrellez aylarında şenlik yaptıklarını hatırlatarak, “O zamanlar Kemer’linin başka gidecek yeri yoktu. Bir Ayışığı Koyu bir de burası vardı. Ayışığı Koyu’nu kurtaramadık ama inşallah burayı kurtarırız. Çocukluğumuz burada geçti. Bizim bu kadar güzel olan bir yere ihtiyacımız var. İnşallah yine burada pikniğimizi yaparız ve herkes birbiriyle kaynaşır.” ifadelerini kullandı.
 

“KEMER’LİNİN SESİNE KULAK VERİLSİN”

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal da Kındılçeşme’nin Kemer’in penceresi ve vitrini konumunda olduğunu belirterek, “Eskiden insanlar buraya gelir ve çadır kurardı. Çok güzel dostluklar oluşurdu. Ama ne yazık ki burası 22 yıldır halkın kullanımına kapalı. Umarım Kemer’lilerin sesine yetkililer kulak verir ve burayı Kemer’e tahsis eder.” dedi.
 

Kemer'de Kındılçeşme İsyanı! Alan Halka Açılsın Talebi

“BURAYI TEKRAR, KEMER’İN HİZMETİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Çamyuva Mahalle Muhtarı Rıdvan Vicir, Kındılçeşme’nin Kemer’in akciğerleri olduğuna işaret ederek, “22 yıllık bir esaretten sonra Danıştay üst kurulunun verdiği nihai karar neticesinde buranın eskiye döndürülmesi kararı verildi. Umarım yöneticilerimiz de bu karara uyacaktır. Burayı tekrar Kemer’in hizmetinde görmek istiyoruz” diye konuştu.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karaman'da protez saçın altından narkotik madde çıktı

Karaman'da protez saçın altından narkotik madde çıktı