Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya'da Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği! TRAC ve AKUT ile Protokoller İmzalandı

Alanya'da Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği! TRAC ve AKUT ile Protokoller İmzalandı

Alanya Belediyesi, olası afetlere karşı hazırlıklarını güçlendirmek amacıyla Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile iş birliği protokolleri imzaladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya'da Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği! TRAC ve AKUT ile Protokoller İmzalandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Alanya Belediyesi, afet yönetimi ve acil durum hazırlıkları konusunda önemli bir adım atarak, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Alanya Şubesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile iş birliği protokolleri imzaladı. Bu protokoller, bölgedeki olası afetlere karşı alınacak tedbirler ve müdahaleler için yeni bir yol haritası sunuyor.

Trac ile yapılan protokolün kapsamı 

Alanya Belediyesi'nin TRAC ile imzaladığı protokol, özellikle deprem, yangın ve uzun süreli elektrik kesintisi gibi durumlarda hayati önem taşıyan haberleşme sistemlerinin sürdürülebilirliği üzerine odaklanıyor. Protokol gereğince, Alanya Belediyesi, TRAC’ın doğal üyesi olarak, afet ve acil durumlarda haberleşme imkanlarının korunması ve geliştirilmesi konusunda iş birliği yapacak. Aynı zamanda, tehlike ve risk analizleri, arama-kurtarma operasyonları ve halkın acil yardım taleplerinin iletilmesi gibi kritik hizmetler için TRAC’tan destek alacak.

Akut ile imzalanan protokolün detayları

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve AKUT Şube Başkanı Yaşar Yiğit Kaçmaz arasında imzalanan protokol ise, Alanya Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisinde meydana gelebilecek yangın, su baskını, kaza, çökme, patlama, deprem gibi durumlarda AKUT ile iş birliği yapılmasını öngörüyor. Protokol kapsamında, teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale edilecek, ayrıca ilk yardım hizmetleri, eğitimler ve tatbikatlar da bu iş birliği çerçevesinde yürütülecek.

Başkan özçelik: “her türlü duruma hazırlanıyoruz”

Alanya Belediyesi’nin afetlere karşı hazırlık konusunda yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Osman Tarık Özçelik, "Alanya’mızı her türlü afet ve acil duruma karşı hazır hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afet İşleri Müdürlüğü'müzün kurulmasıyla başlayan bu süreci, şimdi TRAC ve AKUT ile imzaladığımız protokollerle daha da güçlendirdik. Bu iş birlikleri sayesinde, bölgemizde yaşanacak her türlü doğal afet durumunda hızlı ve etkin müdahalede bulunabileceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanlıurfa'da Ter*r Operasyonu! 3 Şüpheli Tutuklandı

Şanlıurfa'da Ter*r Operasyonu! 3 Şüpheli Tutuklandı